Korisnički TEST: Sony Ericsson Aino (2)

Fotografija članka: Korisnički TEST: Sony Ericsson Aino (2)

Kamera
8.1 megapikselna kamera sa maksimalno 16x digitalnim zoom-om, autofokus opcijom i detektorom lica, dva nivoa kvalitete – normal  i fine zvuči dobro.  Tu je prisutan stabilizator slike, uklanjanje crvenih očiju, i "Smart Contrast" , pomoć oko dobivanja dobre slike.  Poput mnogih drugih mobilnih kamera,  Aino  ima  geotagging – označavanje fotografija i jednostavan prijenos na blog ili foto usluge.
Ali,  Aino kamera donosi nešto lošije fotografije nego što smo vidjeli kod drugih modela sa istom kamerom. Kvaliteta slika je zadovoljavajuća tijekom sunčanog  dana, ali  za vrijeme snimanja u drugim vremenskim uslovima i nije nešto.  Posebno na rubovima gdje je  primjetna  lagana zamagljenost.

Zatvarač  radi brzo.  Da biste spremili sliku, to ponekad traje predugo. (5- 10 sekundi). Isto tako za makro snimke, nije se pokazao kao optimalan uređaj.  LED svjetlo osvjetljava dok ste u blizini objekata, pravi nešto poput malih munja, kao i što je slučaj sa modelom C905. 
Pomalo je razočarao i izbornik kamere telefona.  Od ISO postavki,  kvaliteta slike, efekata i filtra, nema baš puno, iako smo to očekivali. Nekoliko efekata može se primijeniti na fotografije, a dostupni su Negative, Solarize, Sepia, Black & White. Imate mogućnost od 4 podešavanja zvuka prilikom samog fotografiranja. Tu je jedan još dodatni minus: zvuk se ne može isključiti. Noćni režim rada je koliko-toliko dobar, ali morate imati savršeno mirne ruke prilikom fotografiranja kako bi fotka bila oštra. Ipak, mogli bi pohvaliti Burst, mod koji omogućava da napravite do četiri fotke u seriji. Sve u svemu, ipak ne loša kamera. Uostalom, to je prvenstveno mobilni uređaj, a ne digitalni foto-aparat.

Video
Video player podržava MP4, 3GP, ASF, WMV, i Real video formate, a možete snimati video u tri rezolucije (HD, VGA, MMS). Isto tako možete podesiti noćni način rada, koristiti LED svjetlo, mikrofon i stabilizator slike, ali kvaliteta je ipak daleko od željenog u većini slučajeva.  Dodatni bonus je YouTube, pristup mobilnoj inačici popularnog servisa.  Možete video sadržaje gledati preko cijelog zaslona, vršiti pretragu. Aino ima 55MB interne memorije, ali ćete zasigurno koristiti microSD karticu za učitavanje  vaših medijskih sadržaja. Ako ne želite učitati medijske zapise na karticu, možete pristupiti medijskim datotekama ako imate Sony PlayStation 3,  zahvaljujući Aino Remote Play kompatibilnosti o čemu smo pisali u prvom dijelu. Druga mogućnost je bežićni prijenos datoteka preko Sony MediaGo aplikacija.

Glazba
Glazba je jedna od velikih prednosti Aino mobilnog uređaja. Na raspolaganju vam je Walkman player koji u  Sony Ericssonu  konstantno razvijaju i poboljšavaju. U tom dijelu, doista su vodeći na tržištu. Player prikazuje glazbene datoteke kao umjetnička djela ili  glazbene zbirke po kriterijima kao što su izvođač, album, žanr ili vrsta. Sve je vrlo jednostavno i logično riješeno.
Treba naglasiti da ovaj telefon ne posjeduje 3.5mm priključak za slušalice, ali priključak za slušalice omogućen je preko dodatne opreme gdje se mogu povezati HPM-77 slušalice dobivene u paketu. Kvaliteta zvuka uz uključene Bluetooth slušalice je izvrsna. Uz predefinirane opcije i ručne postavke su moguće.  Ovaj telefon uz glazbeni player ima i FM radio. Uspjeli smo vrlo brzo pronaći skoro sve dostupne stanice.

Dodatna oprema
U prodajnoj kutiji osim samog telefona, USB-kabela, punjača, MicroSD memorijske kartice kapaciteta 8 GB uključeno je dodatna oprema – oznake MH-100. Ona donosi kontrole za player (Play/Pause, REW, FF…), multifunkcionalni gumb za odgovaranje/isključivanje glasovnih poziva. Na kraju ove opreme se nalazi senzorski prekidač. Pritiskom na njega  možete regulirati jačinu zvuka. Kao dio dodatne opreme isporučuje se stolni uređaje za punjenje telefona i slušalica. Svi dodaci su iste boje kao i telefon tako da sve skupa spojeno i povezano izgleda vrlo elegantno.

Zaključak:
Simpatičan, multimedijski uređaj koji ima mogućnost pružiti mnoštvo zabave i stalnu povezanost sa prijateljima na Facebooku,  ali pomalo dosadnog sučelja. UI je prilično slično sa PlayStation 3.  Media Go funkcija omogućuje da jednostavno sinkronizirate telefon s računalom izravno putem Wi-Fi. Sve što trebate napraviti je umetnuti Aino u postolje za punjenje, i telefon će automatski sinkronizirati sve nove medijske datoteke koje su dostupne na vašem PC-u. Preporučujemo vršiti sinkronizaciju dok se telefon puni. Jednim udarcem…. Ukoliko i posjedujete PS3 ovo je telefon svakako za vas.

 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.