Korea Telekom i Samsung Electronics uspostavili prvi 5G poziv

Fotografija članka: Korea Telekom i Samsung Electronics uspostavili prvi 5G poziv

Uspješno provedeni testni poziv održan je u Samsung Electronics Digital Campusu u mjestu Suwon, u Južnoj Koreji. Inače, planirano uvođenje mobilnih mreža pete generacije zakazan je za 2020. godinu.

Oglas

Korea Telekom i Samsung Electronics uspješno su demonstrirali prvu svjetsku 5G vezu, u mreži sastavljenoj od end-to-end 5G tehnologija. Test je održan u Samsung Electronics Digital Campusu u mjestu Suwon, u Južnoj Koreji.

Za razliku od dosadašnjih testiranja povezivosti između prototipnih baznih stanica i uređaja koji koriste vlastite specifikacije, koncept koji su napravili KT i Samsung koristi zajedničku specifikaciju karakterističnu za PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG), projekt podržan od strane globalne grupacije telekom operatera i proizvođača opreme. Zadaća ove grupe je definirati ključne tehnološke uvjete za uspostavu 5G mobilnih usluga, a također radi i na pokretanju prve mobilne 5G probne usluge u svijetu, početkom 2018. godine.

Tijekom testiranja pri kojem je korišten spektar od 28 GHz, KT i Samsung prikazali su potpunu sinkronizaciju bežične povezanosti, dodjeljivanje IP adresa uređajima, implementaciju osiguravajućih protokola i internetskog pristupa uređaja korištenjem 5G virtualizirane jezgrene mreže.

Uspješan test pokazao je vrijednost suradnje industrija, kao i spremnost 5G tehnologije na putu prema uvođenju prvih komercijalnih 5G mreža prije 2020. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.