Konferencija: ‘Važnost informacija za zdravstvenu skrb’

Racunalo.com foto

U okviru konferencije održalo se niz predavanja i praktičnih radionica domaćih i inozemnih stručnjaka koji su svojim izlaganjima imali namjeru s jedne strane potaknuti intenzivnije korištenje tih vrijednih izvora, a s druge dati odgovore na sva pitanja koja bi korisnici mogli imati.
Valja istaknuti da je pristup paketu ključnih informacijskih proizvoda s područja medicine bolničkim ustanovama u Hrvatskoj početkom ove godine osiguralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, kroz svoj projekt Centra za online baze podataka, koji ostvaruje u suradnji s Instititutom Ruđer Bošković te CARNetom. Budući da je medicina u znanstvenom i profesionalnom pogledu disciplina u kojoj je vrlo izrazit stalan prirast novog znanja kao i potreba za cjeloživotnim obrazovanjem, ova odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ima veliko značenje u promicanju prakse utemeljene na provjerenoj znanstvenoj informaciji u hrvatskoj medicinskoj zajednici.
Svim izvorima pristupa se preko sučelja informacijske tvrtke Ovid Technologies Inc. Po prvi put je tako široki krug stručnog medicinskog osoblja iz 82 bolničke ustanove u Hrvatskoj dobio mogućnost da izravno sa svojih računala, na radnom mjestu ili kod kuće, pristupa probranim i pouzdanim medicinskim informacijama i to odmah nakon njihova objavljivanja.
Centar za online baze podataka omogućuje mrežni pristup relevantnim bazama podataka i s ostalih znanstvenih područja, što je jedna od nužnih pretpostavki znastvenoistraživačkog rada. Iako se na Internetu danas mogu u slobodnom pristupu pronaći brojne korisne informacije, sustavnost, organizacija i dodatna obrada podataka, preglednost i visoka relevantnost čine ovakve baze podataka nezaobilaznim izvorom pouzdanih informacija.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.