Konferencija SAS Analytics Day – Miloš Đurković, Director, SAS Adriatic Region

Fotografija članka: Konferencija SAS Analytics Day – Miloš Đurković, Director, SAS Adriatic Region

Ovih je dana održana konferencija SAS Analytics Day u Beogradu sa postavljenim pitanjima: Da li živimo u svijetu podataka, da li su oni pogonsko gorivo 21. stoljeća i koliko je važno njihovo procesiranje i analiza?

Oglas

Kroz veliki broj predavanja i panel diskusija, na konferenciji je istaknuto i na praktičnim primjerima pokazano, da kvalitetna analiza podataka umnogome pomaže unapređenju poslovnih odluka organizacija i tvrtki. Zaključci i smjernice dobiveni iz podataka, omogućavaju nam da pravimo mnogo preciznije procjene, povećamo produktivnost, bolje razumijemo potrebe korisnika i osiguramo im kvalitetnija iskustva. Zahvaljujući sofisticiranoj upotrebi podataka i analitike, danas imamo tehnologije poput Internet of Things i Umjetne inteligencije (AI).

Na samoj konferenciji je bilo dosta zanimljivih predavanja, a svakako bi izdvojili ono Neila Harbissona – Cyborg umjetnika koji nam je prezentirao svoja iskustva oko ugradnje posebne antene koja mu pomaže pri raspoznavanju boja, te na koji način je “prisilio” Britansko pravosuđe da ga prizna kao Cyborga i dozvoli mu stavljanje fotografije sa antenom na putovnicu.

Pričajući o tvrtki SAS, konferenciji i samom promišljanju analitke nam je sugovornik bio Miloš Đurković, Director, SAS Adriatic Region.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.