Kombinacija otiska prsta i prepoznavanja lica za sigurnost smartfona

Fotografija članka: Kombinacija otiska prsta i prepoznavanja lica za sigurnost smartfona

Dvostruke mjere sigurnosti za vaš pametni telefon

Oglas

Svatko tko posjeduje smartfon, tablet ili prijenosno računalo u potrazi je za boljim sigurnosnim mjerama koje su i prikladnije za korištenje. Danas, kao dio CES-a  2017., Synaptics je najavio ono što se zove “novi višefaktorski biometrijski fusion motor” koji bi trebao kombinirati otisak prsta i tehnologiju prepoznavanja lica.

Prije nekoliko tjedana, Synaptics je objavio planove za njegov optički senzor otiska prsta koji bi se mogao integrirati u zaslon smartfona. Današnja objava kaže da će ovaj novi fusion motor kombinirati optički senzor otiska prsta sa sigurnosnom biometrijom lica koja je razvijena od strane druge tvrtke, a to je KeyLemon.

Dakle, ako smartfon koristi ovu novu tehnologiju, trebali biste biti u mogućnosti odabrati  želite li otključati telefon preko svojega lica ili preko vašeg otiska prsta. To bi moglo dobro doći ako na primjer na rukama nosite rukavice pa bi se u tom slučaju mogla koristiti metoda prepoznavanja lica. Alternativno, fusion motor također može dopustiti da se prijavite s licem i otiskom prsta u isto vrijeme za dodatnu količinu sigurnosti.

Nažalost, Synaptics nije najavio kada će fuzijski motor biti dodan u pametne telefone, tako da može proći neko vijeme prije nego što ova tehnologija dostigne vaš smartfon. U međuvremenu, šuška se kako će tvrtkini optički senzori otiska prsta biti uključeni u nadolazeći Samsung Galaxy S8.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.