Koliko minuta dnevno gledamo u smartfone, TV, računala i tablete – studija

Fotografija članka: Koliko minuta dnevno gledamo u smartfone, TV, računala i tablete – studija

Prošećete li bilo kojim gradom ne možete da ne zamijetite kako skoro svi oko vas gledaju u zaslone smartfona pa čak u društvu za vrijeme ispijanja kavica ili vremenu za druženje s prijateljima. Osim smartfona koji pomaže u bržoj komunikaciji za rad izvan ureda koristimo tablete, laptope, a kada umorni dođemo kući odmah uključujemo TV. Jeste li se ikada zapitali koliko dnevno provodimo ispred monitora ili zaslona drugih uređaja? Ako se niste pitali ali za vašu informaciju, provedena je studija od strane Morgan Stanley analitičara koja daje odgovor na pitanje.

Oglas

Istraživanjem su obuhvaćene osobe iz 30 zemalja u dobi između 16 i 44 godine. Od zemalja čiji stanovnici najviše gledaju u zaslone je na vrhu globalnog popisa Indonezija. Slijede je Filipini. Od europskih zemalja
stanovnici Rusije najviše gledaju u monitore računala ali nije precizirano je li to u poslovne ili zabavne svrhe.
Španjolci provode u prosjeku 124 minuta ispred velikog ekrana, a na gledanje u zaslone pametnih telefona troše oko 122 minute. Ovo vrijeme je ispod prosjeka Nijemaca. Zanimljivo je da su Francuzi na najnižem mjestu s prosjekom od 79. minutia. Međutim ukupni rezultat pokazuje da Italija je zemlja čiji stanovnici najmanje koriste elektroničke uređaje sa zaslonima na dnevnoj bazi.

Koliko minuta dnevno gledamo u smartfone, TV, računala i tablete – studija

Cijela studija puna zanimljivih informacija vezanih uz korištenje web sadržaja i interneta je .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.