Koliko je uopće jaka hrvatska Internet web oluja?

Fotografija članka: Koliko je uopće jaka hrvatska Internet web oluja?

Veliki broj nominiranih kvalitetnih webova potvrdio je činjenicu kako Hrvatska ima najrazvijenije web tržište u regiji, zahvaljujući velikoj penetraciji korisnika Interneta od čak 60%, što ju smješta na 31. mjesto liste najnaprednijih internetskih i komunikacijskih ekonomija, pokazuje istraživanje koje je na uzorku od 152 zemlje napravila UN-ova organizacija International Telecommunication Union (ITU).

Ali, mjesta razvoju još ima. Naime, prema statistikama CARNeta, u Hrvatskoj je registrirano  71.368 .hr domena, 11.489 .com.hr, 1.554 .from.hr, što čini brojku od ukupno 84.411 hrvatskih Internet domena. Ako se uzme u obzir da je u Hrvatskoj registrirano oko 160.000 aktivnih poslovnih subjekata, u što se niti ne računaju recimo obrti i udruge građana, očito postoji mnogo prostora za daljnji rast hrvatskog web tržišta.

Kada smo već spominjali CARNet, tada smo naravno mislili na novi Pravilnik za upravljanje .HR domenama kojeg je na prijedlog CARNeta Vlada zdušno potpisala, a koji je u neku ruku "sramota" razvoja hrvatskog web prostora. Sigurno vas zanima više (pogotovo ako namjeravate registrirati .hr domenu), pa vam predlažemo da pročitate naš istraživački članak o tome, pod nazivom "".

Koliko je uopće jaka hrvatska Internet web oluja?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.