Koliko Facebook, Twitter i mobilni uređaji utječu na socijalne kontakte ili život

Fotografija članka: Koliko Facebook, Twitter i mobilni uređaji utječu na socijalne kontakte ili život

Jeste li se ikada zapitali koliko društvene mreže ili bilo koji oblik virtualne komunikacije mogu utjecati na naše socijalne kontakte i život?

Oglas

Zahvaljujući mobilnim telefonima i tabletima,  osim što smo zatrpani sve više raznovrsnim informacijama,  postali smo dostupni svima bilo kada i bilo gdje.  Budimo se provjeravajući e- poštu, poruke ili što se u međuvremenu događalo na Facebooku, Twitteru, Instagramu.  Društvene mreže omogućavaju da komuniciramo s osobama kojim u stvarnom životu vjerojatno nikada ne bi.  Nekima služe kao marketinški alat, komunikaciju s klijentima, partnerima, dijeljenje informacija, ali sve više je onih koji ih koriste za ispucavanje frustracija uslijed nagomilanog nezadovoljstava osobnim ili poslovnim uspjesima. Pronađu li takve osobe sljedbenike koji će im se diviti, složiti se sa svakom njihovom izjavom, tada društvene mreže postaju savršene kao psihoterapeutska platforma  kojom  utažuju potrebe za tuđom afirmacijom.

Koliko Facebook, Twitter i mobilni uređaji utječu na socijalne kontakte ili život 01

 

No pustimo sada  te razloge prisutnosti i korištenja društvenih mreža.  Idemo odgovoriti na pitanje iz uvoda: koliko društvene mreže, ili bilo koji oblik virtualne komunikacije mogu utjecati na naše socijalne kontakte i život?

Nismo psiholozi ili sociolozi da bi vam dali konkretno stručno mišljenje, ali pronašli smo 5 minutni video, autora Gary Turka, koji opisuje utjecaj društvenih i mobilnih medija na socijalne kontakte. I nije pozitivan,   ali vjerujemo da će veliki broj vas potaknuti na razmišljanje, možda neke i na promjenu modaliteta ponašanja.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.