Koliko često punite vaš pametni telefon?

Fotografija članka: Koliko često punite vaš pametni telefon?

Potaknuti jednom anketom koju je proveo jedan strani portal i mi smo se upitali – koliko zaista često punite svoj pametni telefon?

Oglas

Činjenica je kako su novi smartfoni moćni multifunkcijski uređaji. Ekrani su nerijetko veće rezolucije nego HDTV, procesori su jači nego neka starija prijenosna računala, a isto tako imaju čak i više radne memorije nego neki laptopi. Isto tako, kamere imaju više megapikesla nego neki DSLR digitalni fotoaparati.

Da se radi o nečem drugom pitali bi vas – što će vam sve to? Rezoluciju iznad FHD ljudsko oko ionako ne vidi, kamere na smartfonima koliko god MP-a imali nisu niti približno dobre kao DLSR-ovi inače bi svi profesionalni fotografi fotkali smartfonima. E, da mi je to vidjeti :) Isto tako, što će vam 6 GB RAM-a na smartfonu? Znamo kako Android guta sve koliko mu god date, ali svejedno… :)

Ipak, ovo je priča o baterijama. Dakle, s jedne strane sve višestruko brutalno raste, a baterije? Baš i ne. Istina, kompanije softverskim ali uglavnom ne baš uspješnim rješenjima pokušavaju produžiti trajanje baterije. S druge strane Doze u Androidu 6.0 baš i nije pokazao neke rezultate na većini smartfona. Što vam onda preostaje?

Ako zaista želite imati uređaj koji će raditi duže od jednog dana, tada trebate uzeti uređaj s osjetno jačom baterijom. Početkom godine smo napisali zanimljiv članak koji svakako preporučujemo pročitati:

Naravno, u međuvremenu su se pojavili i neki novi “energetski moćnici”. Dok se ne pojavi neka baterija s drugačijom tehnologijom od postojeće (a navodno se nešto već duže vrijeme kuha) i dalje ćete morati vrlo često puniti bateriju na svom smartfonu. Samo ćemo se kratko vratiti na pitanje iz naslova – koliko često punite vaš smartfon? Evo rezultata spomenute ankete.

Brojke su po nama poražavajuće. Svaki treći korisnik više od jedan puta dnevno puni svoj smartfon. Zanimljiva brojka je i ona posljednja – tek svaki 20 korisnik ima smartfon čija baterija traje više od 3 dana. A koliko je izdržljiva baterija na vašem smartfonu?

Zaključak ove priče bi bio kako u smartfonu najmanje napreduju baterije, na što se korisnici nerijetko i žale. Naši favoriti su nerijetko uređaji s jakim baterijama, čak i na uštrb procesora, ako treba, nekako je unutarnja ravnoteža bolja.

Kako ne bi završili priču u nekim mračnim tonovima, iako je ovo ozbiljna tema za razmišljanje, često ste nas pitali kako puniti bateriju. I o tome smo ranije pisali u zanimljivom članku ““, pa pročitajte.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.