Kolike su bile investicije u hrvatske startup tvrtke u 2015. godini?

Fotografija članka: Kolike su bile investicije u hrvatske startup tvrtke u 2015. godini?

U zanimljivoj infografici koju ćete vidjeti u nastavku prikazano je koliko investirori cijene i ulažu u hrvatske startup tvrtke. Rekordi su oboreni 2014. godine.

Oglas

Zagrebački inkubator poduzetništva drugu godinu za redom prikupio je informacije o javno objavljenim investicijama u Hrvatske startupe i prezentirao ih u obliku infografike.

Ukupne investicije u 2015. godini, iako preko 11 milijuna €, na nižoj su razini od investicija u 2014. i to čak za 49%. Prisjetimo se da su 2014. najveći udio u investicijama (preko 45%) držali Rimac Automobili, dok 2015. godine imamo sličnu situaciju, gdje čak 63% ukupnih investicija otpada na Lion Game Lion.

Ono čemu se možemo veseliti jest da ćemo 2016. godine sigurno svjedočiti novim akceleratorskim investicijama u startupe zahvaljujući partnerstvu ZIP-a i mStarta koji će investirati 300.000 kuna u tri projekta, a prijave za taj akceleratorski program traju do 29. veljače i moguće su na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.