Kojih je trinaest zemalja među ‘neprijateljima Interneta’?

Racunalo.com foto

Trinaest “neprijatelja interneta” u koje organizacija za zaštitu medijske slobode upire prstom jesu: Saudijska Arabija, Bjelorusija, Mianmar, Kina, Sjeverna Koreja, Kuba, Egipat, Iran, Uzbekistan, Sirija, Tunis, Turkmenistan i Vijetnam.
Naspram 2005., tri su zemlje povučene s popisa neprijatelja interneta: Libija, gdje je izaslanstvo RSF-a utvrdilo da se “internet više ne cenzurira” i gdje nijedan cyberdisident više ne čami u zatvoru, te Maldivi i Nepal.
Egipat je pak uvršten u popis, s obzirom da predsjednik Hosni Mubarak “pokazuje autoritarnost na polju interneta koja veoma zabrinjava” i da su tri blogera uhićena i pritvorena jer su se “zauzeli za demokratske reforme u zemlji”, kaže RSF.
Reporteri bez granica organiziraju od utorka u 11.00 sati po srednjoeuropskom vremenu do srijede u isti sat, međunarodni informatički skup pozivajući internaute da se ujedine protiv “neprijatelja interneta” na stranici .
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.