Koji su to poznati online tečajevi i predavanja?

Fotografija članka: Koji su to poznati online tečajevi i predavanja?

Online predavanja i tečajevi su više nego koristan način kako provesti vrijeme na internetu

Oglas

Online smo praktički cijelo vrijeme, a sada je već vrijeme da to vrijeme malo bolje iskoristimo :) Nema više vremena. Donosimo vam kratki pregled najpoznatijih svjetskih aplikacija i stranica za učenje. Neke su besplatne, dok se neke plaćaju. Čak i ove koje naplaćuju pristup svojim uslugama, to čine za relativno male novce – najčešće manje od cijene dviju kava.

Možda najpoznatija je svakako . Autor ovog članka je srdačno preporuča svima. Izbor tečajeva, tema i programa je jako širok, a stalno se nadopunjuju novima. Ako se i prijavite na neki tečaj, možete samo pogledati kvalitetne filmiće, bez potrebe da stvarno završite kurs. Tečajevi su besplatni, ali da biste dobili pravi certifikat kako ste tečaj završili, morat ćete platiti (ovisno o vrsti i težini tečaja). Na prvi pogled ćete biti ugodno iznenađeni koliko profesori i držatelji radionica sudjeluju na raspravama na forumima i koliko često znaju pregledavati napisano gradivo.

Free online courses, odnosno skraćeno MOOC, nudi i . I ovdje se neki tečajevi i predavanja plaćaju dok je dio besplatan. Treba napomenuti da će biti jako zanimljivo vidjeti i Oxfordove tečajeve jer su najavili na tom najprestižnijem svjetskom sveuilištu da će se u 2017. godini i oni priključiti brojnim sveučilištima koja to nude besplatno.

online-tecajevi_2

Na prvi tečaj se možete , a počinje u veljači 2017. godine. Prijave se vrše preko , koji je također na našoj listi najkvalitetnijih svjetskih pružatelja online tečajeva. U svojim riznicama edX ima velik broj područja iz kojih nudi obrazovanje pa ćete naći i mnoge IT smjerove.

 je stranica koja naplaćuje pristup svojim predavanjima i kursevima, ali mnoge ima jako često na akciji. Za par eura je moguće pristupiti predavanjima svjetski priznatih profesora s Harvarda, Yalea i drugih. Dok je povijesni dio često orijentiran na američku povijest, sve ostale kategorije su jako dobro popraćene i prilagođene cijelom svijetu.

online-tecajevi_3

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.