Koji su najpouzdaniji HDD tvrdi diskovi u 2016. godini?

Fotografija članka: Koji su najpouzdaniji HDD tvrdi diskovi u 2016. godini?

Backblaze, kompanija koja se bavi backupiranjem podataka objavila je zanimljivu listu najpouzdanijih tvrdih diskova (HDD), a koja se odnosi na 2016. godinu.

Oglas

Za one koji ne znaju, kompanija Backblaze (cloud storage service) svake godine napravi ovu listu u kojoj u prvom redu analiziraju nivo pogrešaka klastera u tvrdim diskovima prilikom pohranjivanja odnosno backupiranja podataka. Ako itko ima veliko znanje o tome tada su to vjerojatno oni jer im je to temelj poslovanja.

Ukratko, to rade već četiri godine i ove su godine katalogizirali čak 73.563 tvrdih diskova, tako da su brojke itakako relevantne. Prema njihovim analizama, najbolje su plasirani i najpouzdaniji HGST diskovi kompanije koja dolazi iz Kalifornije. Vrlo su visoko Seagate diskovi, kao i oni koje proizvodi Western Digitial, no naravno to se razlikuje od modela do modela.

Samo ćemo istaknuti kako je u 2016. godini postotak pogrešaka iznosi 1,95%, što je pad u odnosu na 2015. godinu kada je zabilježen postotak pogrešaka od 2,47%, odnosno 6,39% u 2014. godini. U prijevodu, HDD diskovi su sve pouzdaniji.

Nećemo vam sada prepričavati rezultate koje možete i sami vidjeti na slikama niže. Za detaljnije analize svakako posjetite .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.