Koji su najpopularniji pametni telefoni u svijetu u 2016. godini?

Fotografija članka: Koji su najpopularniji pametni telefoni u svijetu u 2016. godini?

Podatke koje će te vidjeti objavio je AnTuTu, a odnose se na Top 10 najpopularnijih Android smartfona za 2016. godinu. Isto tako, podatke koje ćete vidjeti vjerojatno su drugačiji od onoga što upravo mislite.

Oglas

Ono što ćete vidjeti u nastavku je Top 10 najpopularnijih pametnih telefona, kako globalno u cijelom svijetu, tako u na pojedinim zanimljivijim tržištima. Podatke je prikupio AnTuTu (za one koji ne znaju to je kineska benchmark kompanija), a odnose se na Android pametne telefone.

Uvjereni smo kako su podaci puno drugačiji od onoga što upravo mislite, jer smo se i mi iznenadili. Isto tako, vidljivo je koja su tržišta bogatija, koja siromašnija, gdje se kupuje skupe smartfone radi prestiža, a gdje su korisnici dovoljno pametni i kupuju racionalno. Ili kako često kažemo – za svakoga ponešto. Isto tako, svi se ovi smartfoni nalaze i u našoj gdje besplatno možete uspoređivati pametne telefone.

S obzirom da se ovi podaci temelje na ogromnom broju analiziranih pametnih telefona, rezultati bi trebali biti prilično točni. Koji su to najpopularniji smartfoni na svijetu? Idemo redom.

PLANETA ZEMLJA – dakle, na našoj kuglici zemlji u 2016. godine najpopularniji smartfon je… ne, nije niti jedan Samsungov Galaxy, nego je mega popularni Xiaomi Redmi Note 3. Ništa čudno, odličan odnos uloženog i dobivenog postavilo ga je na svjetski tron i svi oni koji su ga kupili pametno su napravili jer su za malo novca dobili jako puno. Drugi smartfon je također Xiaomijev, to je odlični Mi 5, jedan od najisplativijih top smartfona današnjice. Slijedeća dva modela su Samsungova, Galaxy S7 Edge i S6, a slijede LeEco Le 2, OnePlus 3, Asuz Zenfone 2, te još tri Xiaomija – Redmi Note 2, Mi 4c i Redmi 3. Čak pet Xiaomija među prvih deset.

KINA – slijedeće tržište je ono najveće na svijetu, Kina. Znamo da Kinezi vole Samsunge, ali Galaxy S7 Edge je jedini model među prvih deset i to na 4. mjestu. Prva dva zauzimaju odlični Xiaomi Mi 5 i svjetski prvak Xieomi Redmi Note 3. Evo i ostatka liste.

INDIJA – uvijek zanimljivo tržište zato što su drugačiji i… veliki. Apsolutni pobjednik je Xiaomi Redmi Note 3. Ili bolje rečeno gotovo svi smartfoni među prvih deset su Xiaomijevi, dok su ostali u tragovima.

AMERIKA – sasvim druga priča. Bogati Ameri imaju para i mogu si priuštiti Galaxy S7 Edge koji je prvi na listi, kao i Galaxy S7. Čak šest Samsungovih smartfona je među prvih deset. Ono što je zanimljivo, niti jedan nije iz jeftinijih A, C, J serija, samo se radi o najskupljoij “S” ili “Note” seriji. Zanimljivo, i na ovoj se listi nalazi Xiaomi Redmi Note 3.

RUSIJA – opet vrlo specifično tržište, no ogromna je dominacija svjetskog prvaka – Xiaomi Redmi Note 3. Zanimljivo, donji dio ljestvice zauzimaju čak pet Galaxy modela, četiri iz “S” serije te jedan iz “A” serije. Zanimljivo je kako je i Asus ZenFone 3 na visokoj cijeni, drugi je.

NJEMAČKA – idemo u bogatu zapadnu Europu gdje je apsolutna dominacija Samsungove Galaxy S i Note serije. Najpopularniji je Galaxy S7 Edge, a slijedi S6, pa S7. Zanimljivo je kako su na toj listi odlični OnePlus 3, pa čak i prvi OnePlus One, a tu je i po prvi puta LG G5. Dodat ćemo kako vjerujemo kako je i u Hrvatskoj slična situacija, barem što se Samsunga tiče, jer je to vrlo popularna marka, ali i Huawei, Sony, LG, HTC i druge top marke – kupci se vole pokazati pred drugima i kupuju skupe uređaje. No, isto tako treba spomenuti kako se većina smartfona i dalje kupuje preko telekom operatora – na rate.

TAJVAN – i za kraj donosimo ljestvicu najpopularnijih Android smartfona na tajvanskom otoku, a koji je zanimljiv po tome što se tamo nalaze brojni proizvođači smartfona, procesora za smartfone i druge opreme. I ovdje vidimo malu ali logičnu anomaliju – najpopularniji je domaći Asus ZenFone 2, a slijedi svjetski prvak Xiaomi Redmi Note 3. No, na Tajvanu vole i Samsung, pa i domaći HTC, kao i japanski Sony.

Evo, nadamo se da ste sada malo bolje informirani i da ste saznali neke zanimljive i korisne informacije. A možda smo vam pomogli i u kupovini vašeg novog smartfona. Možemo vam pomoći i još više – isprobajte našu besplatnu smartfona.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.