Koji su najisplativiji pametni telefoni u veljači 2017. godine

Fotografija članka: Koji su najisplativiji pametni telefoni u veljači 2017. godine

Poznati AnTuTu benchmark objavio je listu najisplativijih pametnih telefona u veljači 2017. godine. Napominjemo kako je lista ograničena samo na kineske brendove, no bez obzira na to vrlo je zanimljiva.

Oglas

Ono što nije baš povoljna vijest je činjenica kako je odnos uloženog i dobivenog nešto nepovoljniji nego što je to bilo u protekla dva mjeseca. Lista je sačinjena na temelju AnTuTu benchmark brojki i trenutne cijene pojedinog uređaja.

Tako se na vrhu liste našao odlični Lenovo ZUK Z2 (3GB/32GB), a koji radi na Snapdragon 820 procesoru i trenutno daje najbolji omjer uloženog i dobivenog. Slijede čak tri LeEco modela – Le Max 2, Le 2 i Le Pro 3, dok je najbolji Xiaomi smartfon u stvari Mi 5. Sve ovo samo dokazuje kako baš i nije najisplativije imati najnovije smartfone, nego one koji su nekoliko mjeseci stari – dobit ćete vrhunske uređaje po puno povoljnijim cijenama.

U donjem dijelu Top 10 ljestvice nalaze se pomalo zaboravljeni Meizu Metal, novi Xiaomi Mi 5s i onaj jači Lenovo ZUK Z2 Pro, a nekako su se na listi pronašli i Coolpad Cool 1 dual i Xiaomi Redmi Note 4. Morate priznati, ova je ljestvica vrlo zanimljiva, tim više što se na njima nalazi samo 5 kineskih proizvođača.

Za one koji ne znaju (a vjerujemo kako je takvih vrlo malo) AnTuTu je kineski softver za mjerenje mobilnih uređaja, najčešće pametnih telefona i tableta. Mnogi ga uzimaju zdravo za gotovo što često može biti pogrešno jer benchmark testovi rade u “posebni uvjetima”, tako da se sam rad mobilnih uređaja može razlikovati u svakodnevnom radu s aplikacijama, video igrama i svemu onome što imate instalirano na vašem uređaju.  To smo zaključili u višegodišnjem testiranju stotina i stotina pametnih telefona.

Kako se AnTuTu benchmark najčešće i koristi, gotovo svi proizvođači smartfona su pronašli način kako “prevariti” ovaj test i kako za svoje smartfone “upisati” što veće brojke, tako da je AnTuTu benchmark jedan od najčešće korištenih ali i jedan od najnepouzdanijih benchmark testova. Zbog toga je ekipa koja stoji iza ovog testa napravila novi benchmark test nazvan , a koji proizvođači smartfona puno teže mogu “prevariti”. Nismo sigurni je li ovaj projekt i dalje u razvoju, jer su točniji benchmark podaci za proizvođače vrlo štetni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.