Koji su najčešći čipseti smartphonea u uporabi danas?

Fotografija članka: Koji su najčešći čipseti smartphonea u uporabi danas?

Analitičari DeviceAtlas su prikupili podatke i došli do par zanimljivih zaključaka, najpopularniji čipset je model koji datira još iz 2014.

Oglas

Model u pitanju je iz nižeg razreda, Qualcomm Snapdragon 410, koji je bio vrlo popularan mahom u budžetno orijentarim telefonima, poput , između ostalih. Za vrat mu puše dvojac iz Applea, A7, potom A9.

Prikupili su i podatke o rasprostranjenosti među proizvođačima čipseta za Androide, gdje je Qualcomm u vodstvu na skoro svim tržištima, a slijede ga Samsung te MediaTek, dok je na začelju HiSilicon od Huaweija. Najpopularniji model baziran na Androidu u svijetu je dok kod Applea glavnu riječ ima iPhone 6.

Još jedna od usporedbi je i količina RAM memorije u uređajima, koja pokazuje da primat drže modeli sa 1 i 2 GB, također su vrlo rasprostranjeni modeli sa sada već nimalo dostatnih 500 MB radne memorije i to u Kolumbiji, Nigeriji, Rusiji, Brazilu, Egiptu i Argentini.

Zanima vas kako stoje rivali u vječnom ratu, Android iOS? Po ovom izvješću debelo dominira prethodni sa 85% dok je iOS na 14,7%  U izvješću ima pregršt ovakvih zanimljivih informacija, pa ukoliko vas zanima više, možete ga preuzeti (na engleskom jeziku) .

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.