Koji su najbolji 4K Ultra HD video playeri za PC računala?

Fotografija članka: Koji su najbolji 4K Ultra HD video playeri za PC računala?

Full HD je standardni format/rezolucija i to svi ga koristimo. 4K je novi format koji se sve češće koristi i samo je pitanje vremena kada će preuzeti primat. Koje playere koristiti na računalima? Donosimo naš Top 5.

Oglas

Bez obzira gledate li filmove ili druge video priloge u visokoj 4K Ultra HD rezoluciji na PC ekranu ili na vašem mobilnom uređaju, smartfonu ili tabletu, morate imati video player koji to podržava. Činjenica je kako neki stari i dobro poznati playeri to već imaju integriranu podršku za 4K, a pojavili su se i neki novi.

Nije samo važna podrška za visoku rezoluciju, nego i koja je kvaliteta slike koju pojedini playeri mogu prikazati. Razlike znaju biti ogromne, što možete provjeriti i na običnim HD filmovima. Detalji, boje, glatkoća, kodek, puno je elemenata koji se mjere i važu. Utjecaja može imati i samo računalo koje može biti neadekvatno.

Prošvrljali smo malo po webu, pogledali što se nudi i napravili izbor najboljih video playera koji podržavaju 4K. Naravno, ovo je samo naš izbor, vjerojatno i vi imate svoje favorite.

1. Wondershare Player – odličan za 4K video, a podržava sve moguće formate – AVI, MPEG, WMV i MKV, kao i titlove u ASS, SSA i SRT formatima.

2. VLC Player – mnogi koji se dobro razumiju u računala ga vole. Poznat je po svojoj jednostavnosti i mogućnostima, a voljet ćete ga još više jer je nadograđen na podršku za 4K u inačici 2.1. Zgodno je i što podržava široku paletu kodeka.

3. DivX Player – jedan od najpopularnijih playera na svijetu. Podržava DivX HEVC video s HEVC dodatkom u obje inačice – DivX i DivX Plus. Promoviraju ga kao vrlo kvalitetni player s podrškom za 4K. Hvale ga i zbog odlične mogućnosti “skakanja” između titlova u raznim jezicima.

4. Media Player Classic i K-Lite Codec Pack – olakšana inačica Windows Media Playera koja je besplatna. Media Player Classic u kombinaciji s paketom kodeka (K-Lite Codec Pack) je vrlo izdašna, a dolazi kao 32- bitna i 64-bitna inačica. Ipak, za gledanje 4K videa trebat će nešto jači procesor.

5. CyberLink PowerDVD PRO 14 – softver koji je puno više od playera. S njim možete i uređivati video, praviti DVD-e, gledati Blu-ray diskove. Naravno, podržava 4K Ultra HD video koji dodatno možete “pojačati” preko TrueTheater Lighting tehnologije u slici, te TrueTheater Surround tehnologije u zvuku.

Evo, to su naši favoriti za gledanje 4K videa nove generacije. Ako imate svoje prijedloge, slobodno ih zalijepite u komentarima :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.