Koji je Android najomiljeniji – KitKat ili Lollipop? Nije, nego Jelly Bean!

Fotografija članka: Koji je Android najomiljeniji – KitKat ili Lollipop? Nije, nego Jelly Bean!

Ok, reći ćete kako se Lollipop tek pojavio, što je istina. Ali KitKat nije uspio “izgurati” Jelly Bean kojeg danas koristi gotovo svaki drugi vlasnik Android uređaja.

Oglas

U tableli koja slijedi vidjet ćete koliko se koja inačica Android operativnog sustava koristi na mobilnim uređajima bilo koje vrste ili dimenzija.  I dalje je najzastupljeniji Jelly Bean (4.1, 4.2, 4.3) kojeg koristi gotovo polovica od ukupnog broja, odnosno u brojkama to je 48,7%. Prve dvije inačice (4.1, 4.2) podjednako su zastupljene, dok je treća (4.3) osjetno manje popularna.

Android 4.4 KitKat je napravio prilično dobar proboj na naše mobilne uređaje, no sa svojih 33,9% u svim inačicama ipak nije uspio prestići Jelly Bean koji je uvjerljivo najpopularnija inačica Googleovog operativnog sustava za mobilne uređaje. Ipak, sve se više koristi. Primjerice, prije mjesec dana bio je zastupljen s 30,2%, tako da je razlika itekako vidljiva.

Poprilično se koristi i Android 4.0.x Ice Cream Sandwich sa svojih 7,8% korisnika, a zanimljivo je kako i starije inačice Android 2.3.x Gingerbread ima svoje poklonike, njih 9,1%. Prastari Android 2.2 Froyo je gotovo izumro sa svojih 0,5%, odnosno ima ga svaki 200-ti korisnik.

A gdje je Android 5.0 Lollipop? Tek je na začetku, ali koristi ga svaki 1000-ti korisnik, jedan promil, odnosno njih 0,1%. Njegovo vrijeme, kažu, tek dolazi…

A koji se Android OS koristi na vašem pametnom telefonu ili tabletu? Ups, možda imate iOS ili Windows Phone ili neki treći OS… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.