Koji Android operativni sustav imate? Nougat 0,3%, Marshmallow 24%

Fotografija članka: Koji Android operativni sustav imate? Nougat 0,3%, Marshmallow 24%

Ako imate pametni telefon, vrlo je vjerojatno kako radi na Android OS-u. Ništa čudno, koristi ih veeeelika većina. Pitanje je samo koju inačicu. Zanimljivo, ali Marshmallow i Nougat zajedno ne drže niti četvrtinu.

Oglas

Zanimljiva je “pita” koja pokazuje koje distribuciju inačica Android operativnog sustava u listopadu ove godine (10/2016). Generalno gledajući, više od trećine Android smartfona koristi Lollipop u inačicama 5.0 (11,3%), odnosno 5.1 (22,8%). Na drugom je mjestu ipak KitKat u 4.4 inačici s 25,2%, što je više od četvrtine globalnih korisnika.

Gotovo četvrtina korisnika ima “šesticu”, odnosno Marshmallow, njih 24%, a broj je brzo narastao vjerojatno i zato što ga možete pronaći i na onim najjeftinijim pametnim telefonima čija je cijena manja čak i od 50 dolara. Zanimljivo je i kako 13,7% još uvijek koristi Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x, 4.3).

Ono što je novost je da se po prvi puta na popisu pojavljuje i “sedmica”, odnosno Android 7.0 Nougat. Iako je postotak skroman, tek 0,3%, očekujemo kako će u narednih nekoliko mjeseci brže rasti, iako ne vjerujemo kako će rasti brzo kao Marshmallow.

Evo i grafičkog prikaza, pa ga sami analizirajte.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.