Koje se utičnice i koji strujni naponi koriste u zemljama širom svijeta?

Fotografija članka: Koje se utičnice i koji strujni naponi koriste u zemljama širom svijeta?

U posljednje vrijeme sve češće vidimo smartfone, tablete i druge uređaje koji možda i nemaju našu utičnicu, ali se uredno prodaju na globalnom tržištu. Je li to problem? Nije, postoji brdo “pretvarača” koji su vrlo jeftini i rješavaju taj problem.

Oglas

Za ovaj članak smo se odlučili iz dva razloga – prvi je što na testiranje povremeno dobijemo uređaje koji nemaju našu utičnicu, a drugi je što ste to i vi u svojim komentarima primijetili. No, kao što sam spomenuo, to nije nikakav problem. Sami se “pretvarači” za nekoliko kuna do nekoliko desetaka kuna mogu pronaći u bilo kojem prodajnom mjestu s elektronskom opremom, tako da ćete taj problem riješiti u trenu.

Malo smo istražili i pronašli nekoliko zgodnih informacija vezano uz ove utičnice, a pregledavajući slike koje ćete vidjeti u nastavku možete i naučiti koji se tipovi utičnica koriste gdje u svijetu, te isto tako vidjeti i koje su to naponske mreže koje se koriste u pojedinim zemljama odnosno regijama.

Vjerojatno mnogi od vas ovo već zna od ranije, odavno tvrdimo kako imamo najpametnije i najškolovanije posjetitelje :) a oni koji ne znaju naučit će nešto novo i korisno. Vjerujemo kako će vam ove informacije negdje i zatrebati, pa se poslužite.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.