Koje flagship osobine očekujemo u srednjim modelima ove godine?

Fotografija članka: Koje flagship osobine očekujemo u srednjim modelima ove godine?

Predstavljanjem Snapdragon 630 i 660 procesora, tržište mainstream modela je postalo vrlo kompetitivno prošlogodišnjim flagship modelima, budući da nam novi Snapdragoni omogućuju baš osobine koje su dosad bile dostupne samo naj modelima.

Oglas

Nedavno predstavljeni , koje možemo očekivati u uređajima koji će nam doći u drugoj polovici godine, predstavljaju puno više nego samo puko dizanje radnog takta ili povećanje broja jezgri kako bi se dobilo na brzini. Dapače, najavljene su brojne osobine koje dosada nisu bile dostupne osim u cjenovno najpaprenijim uređajima.

Nasljednici modela SD 626 i 653, su namijenjeni različitim krajevima spektra. Dok će se SD 660 naći u tzv. super srednjacima, njegov slabiji brat će se moći naći i u budžetnim ponudama.

Ali, to ne znači da ukoliko se odlučite za slabiji model, da ćete biti značajno zakinuti – dapače, oba modela dijele većinu mogućnosti između sebe.

Npr. već spominjani Spectra 160 Image Signal Processor u paru sa X12 LTE modemom obećavaju ne samo veće brzine, već i bolju kvalitetu signala u rubnom području dometa i manju ovisnost o sada već polako zastarjelom 3G signalu. Ali, dosta toga će ovisiti i o kvaliteti same mreže, kao i uvijek. Još jedna novina nogog ISP-a je i podrška Qualcommovog Clear Sight modula koji podržava rad sa dva modula kamere (jedan u boji, drugi crno & bijeli) koji obećavaju bolje performanse kod slikanja pri slabom svjetlu, veći raspon kontrasta i manje šuma prisutnog na slici nego rješenja samo sa jednim modulom. SD 630 podržava dva 13 megapikselna senzora dok veći braco 660 može ići i do 16 megapiksela na oba modula, a potonji još sadrži i Hexagon 680 DSP sa HVX koji će preuzimati zadatke koji su dosad išli preko ISP-a, kao npr. obrada slike, nakndadna obrada slike kao i funkcije računalnog vida, što bi dodatno trebalo poboljšati mogućnosti fotografiranja.

Dodatak Snapdragon Neural Processing Enginea donosi značajne napretke u performansama i mogućnostima sve više prisutnih aplikacija osobnih asistenata (kao npr. Goggle Assistant u Allou, ili Samsungov Bixby).

Podrška za Quick Charge 4.0 obećava dosad neslućene brzine punjenja naših uređaja (moguće čak 50% napuniti za cca 15ak minuta) što će smanjiti vremena punjenja drastično i omogućiti da zahtjevne aplikacije i igre koje puno “papaju” ne budu više toliki bauk za svakodnevnog korisnika.

Još jedna značajna novina je dodatak Bluetooth 5 mogućnosti koji donosi dvostruko veći doseg i brzinu od prijašnjeg 4.2 standarda. Ovakvo poboljšanje Bluetooth tehnologije bi se moglo pokazati korisno za potrebe dijeljenja sadržaja i lakšu povezivost i prihvaćanje IoT kućanskih aplikacija i proizvoda.

Sve ove mogućnosti zapakirane u proizvode u cjenovnom razredu 2000-3000 kuna bi mogle učiniti ovu godinu vrlo zanimljivom za nas korisnike.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.