Koja su pravila za povrat sredstava s Trgovine Play?

Fotografija članka: Koja su pravila za povrat sredstava s Trgovine Play?

Kupili ste aplikaciju i htjeli biste novce nazad… saznajte koji su uvjeti i kako se dobiju novci nazad

Oglas

Mnogi imaju fobiju od kupovine aplikacija preko Trgovine Play. Ne znaju kakav će proizvod dobiti, ne znaju hoće li im se aplikacija svidjeti, vrijedi li te novce i slično. Srećom, Google je osigurao svim građanima Europske Unije povratak uplaćenih sredstava pod određenim uvjetima.

Prvi i najlakši način je uvijek otići direktno do aplikacije u Play Trgovinu. Bez ikakvih objašnjenja je moguće dobiti “Refund” (pisat će vam na hrvatskom “Povrat sredstava”) jednostavnim dodirom na tu tipku. Nitko vam neće postavljati nikakva pitanja, a jedini uvjet je da ste se vratili u roku od dva sata od kupovine.

Ako taj gumb nedostaje, znači da su protekla dva sata od kupnje.

Druga opcija je kontaktirati vlasnika aplikacije i tražiti povrat. Iako će u ovom slučaju povrat ovisiti isključivo o dobroj volji vlasnika, nije sve tako beznadno kako izgleda na prvi pogled. Vrlo rado će vam neki vlasnici izdati povrat jer vi još uvijek možete negativno, odnosno nisko ocijeniti njihovu aplikaciju.

Koja su pravila za povrat sredstava s Trgovine Play_2

Druga mogućnost bolje prolazi kod kupovina unutar aplikacije kada računaju na vašu potrošnju i ubuduće. Kontakt informacije možete pronaći na stranici aplikacije na Play Trgovini.

Postoji još jedna opcija na koju korisnici zaboravljaju. Recimo da ste tek nakon dva sata shvatili da je riječ o muljaži, a ne dobivate odgovor od programera, ili on nije stavio kontakt podatke, ili vas je odbio, a vi ste sigurni da imate pravo na povrat. U tom slučaju možete kontaktirati i .

U pravilu se povrat dobiva u roku od 3-5 radnih dana.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.