Koja su najbolja prijenosna računala u 2017. godini?

Fotografija članka: Koja su najbolja prijenosna računala u 2017. godini?

Koliko god se svijet okretao mobilnim uređajima, prijenosna računala su nešto što se ne može zaobići. U nastavku donosimo Top 10 ljestvicu najboljih brendova koji proizvode laptope.

Oglas

Portal Laptopmag svake godine napravi analizu najnovijih prijenosnih računala poznatih proizvođača, a ove je trendove zanimljivo pratiti u posljednjih pet godina i pratiti njihova kretanja. Lenovo je vodeći svjetski proizvođač računala, a u 2017. godine je u ovoj analizi također zasjeo na prvo mjesto.

Koliko možete vidjeti u nastavku, sama ocjenjivanja su bila vrlo stroga, a u obzir je uzeto 10 najvećih proizvođača. Ukupna ocjena je kombinacija više elemenata kao što su dizajn, tehnička podrška, inovacije, garancija, odnos uloženo i dobiveno, kao i mnogi drugi.

Najveći pozitivni skok ostvarili su Lenovo koji je s četvrtog zasjeo na prvo mjesto, te Acer s osmog na peto mjesto. Najveći gubitnik je Apple, što će možda mnoge iznenaditi, pali su za čak 5 mjesta s prvog na šesto. Najveće kritike odnose se na nedostatak inovacija kao i odnos cijene te onoga što ćete dobiti za tu cijenu. Zanimljivo je kako je protekle četiri godine Apple bio na prvom mjestu, no u 2017. godini imaju nagli pad za čak pet mjesta.

Drugi najveći gubitnik je Microsoft koji je sa sedmog pao na posljednje deseto mjesto, odmah iza Samsunga. Po prvi puta se u listi pojavio i Razer. Evo kako to izgleda grafički.

Kada kupujete prijenosno računalo povjerenje u brend je bitno, ali i njegove specifikacije i mogućnosti, kao i cijena. Lenovo je poznat kao inovator, ima kvalitetne prijenosnike i nudi ih po fer cijenama.

Dodajmo i kako mi u redakciji također imamo Lenovo i HP prijenosna računala koja nas već godinama odlično služe, vrlo su kvalitetna i pouzdana.

Detaljnije o ovoj analizi potražite na stranicama .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.