KNOX ne može biti ugrožen – Samsung Galaxy smartfoni najsigurniji?

Fotografija članka: KNOX ne može biti ugrožen – Samsung Galaxy smartfoni najsigurniji?

Razvijena tržišta postaju sve više zasićena top modelima smartfona. Toga je svjestan i management u Samsungu. Zato silno žele povećati svoje uporište u poslovnom i državnom segmentu i tako zadržati profit. Da bi bili konkurentni, osobito BlackBerryju,  Samsung je razvio KNOX  podržan od Galaxy S 4 i Note 3 modela i AppStore za poduzetnike.  No jedno su Samsungove želje, a drugo je sam interes tržišta.  Prema posljednjim podacima,  Samsungovo KNOX rješenje za odvajanje  osobnih podataka od poslovnih u uređaju nije previše izazvalo interesa u poslovnom sektoru. Jedan od razloga leži u priličnoj konkurenciji.

Oglas

 

Osim BlackBerry sigurnosnih rješenja, KNOX ima konkurente u Appleu i Nokiji koja sada ima potporu od Microsofta.
Uz sve to je  ovih dana došlo do otkrivanja od strane znanstvenika iz Izraela. Oni tvrde da KNOX  sustav može biti hakiran ne samo za presretanje komunikacije između Galaxy linija smartfona, već se može provesti i manipulacija prijenosa podataka.

KNOX ne može biti ugrožen - Samsung Galaxy smartfoni najsigurniji?  01
Da stvar bude još zanimljivija ili ironična,  informacija o sigurnosnom propustu u KNOX sustavu je dospjela u javnost isti dan kada je ABI Research objavio testove sigurnosti za 9 smartphone proizvođača u 18 različitih kategorija. U njima je Samsung  izašao na vrh i  “pobijedio  tvrtke kao što su Apple, BlackBerry i Nokia.

KNOX ne može biti ugrožen - Samsung Galaxy smartfoni najsigurniji?  02
Samsung , naravno  poriče da ranjivost postoji. Glasnogovornik kompanije je izjavio: ” Čini se da je prijetnja ekvivalent nekih poznatih napada . Budite uvjereni , jezgra Knox arhitektura ne može biti ugrožena ili infiltrirana takvim malwareom . ” Što vi mislite? Jesu li znanstvenici pogriješili i prenapuhali stvar oko ranjivosti u sigurnosnom sustavu KNOX ili doista ona postoji, a Samsung  negira  jer ne podnosi da se bilo što o kompaniji negativno piše? Ostavite nam komentare na Facebooku.

KNOX ne može biti ugrožen - Samsung Galaxy smartfoni najsigurniji?  04

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.