KING ICT već 10 godina uspješno posluje Bosni i Hercegovini

Fotografija članka: KING ICT već 10 godina uspješno posluje Bosni i Hercegovini

Hrvatska tvrtka KING ICT je u posljednjih 10 realizirala više od 100 sistem-integracijskih projekata s kojima je prisutna diljem cijele države u raznim djelatnostima.

Oglas

Tvrtka KING ICT u Sarajevu osnovana je 2006. godine kao dio grupacije KING ICT, koja danas broji više od 350 djelatnika i posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i na Kosovu. Kao i matična tvrtka, KING ICT u Bosni i Hercegovini svoje je poslovanje od početka usmjerio na razvoj IT tržišta te isporuku naprednih informacijsko-komunikacijskih rješenja.

KING ICT danas ima više od 20 zaposlenika – inženjeri, tehničari, prodajni predstavnici, administratori – svi zajedno doprinose uspješnim realizacijama projekata. U deset godina poslovanja tvrtka je realizirala više od 100 sistem-integracijskih projekata s kojima je prisutna u cijeloj Bosni i Hercegovini u raznim djelatnostima: energetici, telekomunikacijama, financijama, transportu, poljoprivredi, u privatnom i državnom sektoru.

Prvi veliki projekt bilo je rješenje za provjeru prisutnosti vozila na tehničkom pregledu. U 156 stanica implementirana je oprema i sustav koji identificiraju vozilo i verificiraju njegovu prisutnost na tehničkom pregledu.

Nakon ovog naprednog projekta uslijedio je još niz drugih u kojima je KING ICT isporučio rješenja koja su donijela brojne pogodnosti tvrtkama i ustanovama, kako u privatnom tako i u državnom sektoru – od modernizacije i informatizacije poslovanja, automatizacije administrativnih procesa, informacijske i fizičke sigurnosti do transparentnosti procedura u državnoj upravi.

Za TV postaju Al Jazeera, BBI banku, Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) i Federalni MUP izgrađeni su moderni podatkovni centri. Za Operativno-komunikacijski centar 112 instaliran je sustav video-zidova i informatičke opreme kao podrška sustavu 112. U nizu projekata tehničke zaštite je video nadzor raskršća u ZE-DO kantonu, kao i projekt video nadzora graničnih prijelaza za potrebe BIHAMK-a.

Za VSTV je realiziran još jedan projekt – implementiran je DLP sustav, dok je za Centralnu izbornu komisiju (CIK) isporučena aplikacija za prikaz izbornih rezultata. Platforma za nadzor uređaja i sigurnost IT sustava je implementirana za JP Autoceste FBiH.

Za Policiju Brčko distrikta isporučeno je rješenje ePolicija, a za tvrtku Opresa rješenje e-kiosk. U Elektroprivredi HZHB implementiran je DMS sustav, u Croatia osiguranju Ljubuški rješenje za upravljanje ljudskim resursima, a u ArcelorMittal Zenica rješenje SAP ERP.

Za Graničnu policiju razvijen je i implementiran softver za kontrolu graničnih prijelaza u BiH. Softver za obradu novčanih poticaja u poljoprivredi i Farmer internet portal razvijeni su i implementirani za Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Više projekata realizirano je za tvrtku Eronet (IAM, ESB, RM, firewall sustav…). Svi navedeni projekti samo su mali dio uspješnih suradnji s korisnicima i partnerima.

KING ICT je tijekom godina poslovanja stekao značajna partnerstva s renomiranim međunarodnim tehnološkim tvrtkama. Upravo ta partnerstva ubrajaju se u najvažnije potvrde kompetentnosti u isporuci kompleksnih rješenja.

A o kompetentnosti govore i nagrade. Na nedavnoj godišnjoj konferenciji Microsofta BiH – Partner dan 2016, KING ICT je dobio nagradu za najbolje implementirano rješenje na MS tehnologiji u BiH u protekloj godini. Radi se o implementaciji Data Warehouse i BI rješenja u Elektroprivredi BiH.

Osim što je nosioc Microsoft Gold statusa, od 1.11. KING ICT je jedini HP partner s Gold statusom u Bosni i Hercegovini. Među partnerima tvrtke su i APC, Cisco, IBM, Oracle, SAP, VMware i dr., ukupno više od 35 međunarodnih ICT tvrtki.

Uspjeh tvrtke na IT tržištu ne bi bio moguć bez zadovoljnih korisnika. Više od 300 tvrtki i organizacija iskazalo nam je povjerenje u proteklih deset godina i na tome im zahvaljujemo. Uz vrijedne djelatnike i partnere, oni su važan kotač koji pokreće KING ICT u rastu i razvoju. U prvih deset godina mnogo smo postigli svi zajedno. Želimo i dalje biti jedan od pokretača razvoja IT tržišta Bosne i Hercegovine, a to možemo jedino zajedničkim snagama, kao i do sada.
– Adis Pobrić, direktor KING ICT-a BiH
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.