KING ICT potpisao ugovor s Astriumom, pojačavaju uslugu upravljanja prostornim podacima

Fotografija članka: KING ICT potpisao ugovor s Astriumom, pojačavaju uslugu upravljanja prostornim podacima

Ugovor je potpisan za područje Hrvatske, a u skladu s ugovorom KING ICT će imati pristup postojećoj bazi prostornih podataka, a prikupljat će i snimati nove prostorne podatke za ciljano područje.

Oglas

Kako kažu u KING ICT-u, ovim su napravili novi korak prema unapređenju i razvoju usluga upravljanja prostornim podacima. Svima kojima su snimke Zemlje potrebne u svakodnevnom poslovanju, KING ICT sada nudi još kvalitetnije i suvremenije rješenje, koje omogućuje jednostavan dostup velikoj količini prostornih podataka, efikasno praćenje te interpretaciju promjena bitnih za poslovanje, od praćenja promjena u prirodnom okolišu, primjerice površine šuma i voda, do praćenja prostornih podataka vezanih uz urbana područja.

U Hrvatskoj su do sada najčešće korištene avionske snimke iz zraka koje su davale uvid u stanje snimljenog područja u trenutku kad je snimka nastala i pomoću kojih nije bilo moguće pratiti aktualne promjene. Za razliku od njih, najveća prednost korištenja satelitskih tehnologija za prikupljanje prostornih podataka je dostupnost u izuzetno kratkom roku te praćenje promjena na velikom području, praktično u stvarnom vremenu. To može biti od iznimne važnosti prilikom, primjerice pri otkrivanju požara, pravovremenom reagiranju na posljedice prirodnih katastrofa, otkrivanju nedozvoljenih aktivnosti na zaštićenim područjima i slično.

Portfolio KING ICT-a obogaćen je visokokvalitetnim rješenjima koja se temelje na prostornim podacima koje prikuplja 8 satelita tvrtke Astrium GEO Information Services.

KING ICT potpisao ugovor s Astriumom 02

„KING ICT je sistem integrator usmjeren na visoko tehnološka rješenja. Stoga suradnju s tvrtkom Astrium vidimo kao izvrsnu nadopunu postojećeg porftolija u upravljanju prostornim podacima. Kroz implementaciju rješenja koja se temelje na prostornim podacima prikupljenim primjenom satelitskih tehnologija te kvalitetnu podršku, KING ICT će moći ponuditi svojim korisnicima dodanu vrijednost te know-how specifičan za sve tržišne vertikale. S ovako jakim partnerom u području satelitskih tehnologija naše je poslovanje dobilo novu dimenziju“, rekao je Plamenko Barišić, predsjednik Uprave KING ICT-a.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.