Kineski operateri moraju zabraniti korištenje VPN-a

Fotografija članka: Kineski operateri moraju zabraniti korištenje VPN-a

Kineska vlada je odlučila korištenje VPN softvera. Te zatvoriti vrata ljudima da dođu do informacija i zaobiđu cenzuru interneta u toj državi.

Oglas

Svim operaterima u Kini je naloženo da do veljače 2018. godine spriječe korisnike od korištenja VPN aplikacija na njihovim mrežama. Ovakav će potez utjecati na oko milijardu i dvjesto tisuća pretplatnika koji više neće moći pristupiti stranicama i uslugama koje vlada blokira. Takve su usluge Facebook, Twitter te stranice sa vijestima iz svijeta (Times, Wall Street Journal,…) koje vladajući smatraju “neprikladnima za konzumaciju” u Kini.

Osim ograničenja pristupa informacijama, ovaj će nalog otežati posao mnogim firmama koje imaju poslovnice u Kini, a oslanjaju se primjerice na Googleove usluge ili rade sa strankama u inozemstvu. Jasno je da VPN igra ključnu ulogu u kineskom poslovanju radi njenog brzo-rastućeg i globalnog gospodarstva za koje je VPN presudni alat jer omogućuje sigurnu komunikaciju i globalnu povezivost.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.