Kina troši više novca na mobilne oglase nego ostatak svijeta zajedno!

Fotografija članka: Kina troši više novca na mobilne oglase nego ostatak svijeta zajedno!

Možda vam se ova informacija čini nevjerojatnom, no činjenica je kako Kina zna kako je ulaganje u mobilni marketing itekako važan!

Oglas

Polako ali sigurno cijeli se svijet prebacuje na mobilne platforme. Isto pravilo vrijedi za informacije, proizvode, usluge, reklame, marketing. To nam je svima manje-više jasno. No, upravo smo pronašli podatak kako je daleko ispred svih – Kina. Vjerovali ili ne, Kina u oglase (reklame) na mobilnim platformama ulaže više nego ostatak svijeta zajedno!

Najnovije izvješće kompanije AppFlood govori kako se u Aziji instalira više od četvrtine svih Android aplikacija u svijetu (27%), a podaci se odnose samo na prethodni kvartal. Oglašivači budno prate ove trendove i ciljano ulažu u oglašavanje. Čak 3/5 ukupnog novca potrošenog na marketing dolazi iz Kine, a većina je oglasa usmjereno na azijsko tržište.

Iz brojki koje ćete vidjeti na grafikonima niže vidjet ćete tko najviše ulaže u oglase na mobilnim platformama. Nakon Kine slijede američke kompanije koje “drže” 20% ukupnog financijskog kolača koji ulažu u mobilni marketing, Indija 8%, Njemačka 5%, te Danska 4% (?!?). Ostatak svijeta je zanemariv…

Kina troši više novca na mobilne oglase nego ostatak svijeta zajedno!

Drugi grafikon prikazuje gdje kineske i američke kompanije najviše ulažu u marketing. Jasno, Kina najviše na Azijskom, a Amerika na svom domaćem. No, zanimljivo je kako su vrlo mala ulaganja u Zapadnu i Istočnu Europu. Primjerice, u Istočnu  Europu i SAD i Kina ulažu najmanje. Ameri nešto više, a Kina manje nego u Afriku. Samo da znate gdje smo :)

Kina troši više novca na mobilne oglase nego ostatak svijeta zajedno!

Treći graf pokazuje koje su to vrste aplikacija u koje se najviše ulaže novac. Ne, to nisu video igre :)

Kina troši više novca na mobilne oglase nego ostatak svijeta zajedno!

Niže možete vidjeti detaljnu analizu: Svakako preporučujemo našim marketinškim/PR agencijama da analiziraju ove brojke, možda nešto i nauče kako pametnije poslovati, jer ono što vidimo i čujemo u svakodnevnoj komunikaciji “na terenu”, to nije niti blizu efikasnog poslovanja, nego više u stilu “što manje posla za što više novca”… ah, tipičan hrvatsko/balkanski sindrom…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.