KGI: 6.1-inčni Apple iPhone će biti isporučen u 100 milijuna primjeraka?

Fotografija članka: KGI: 6.1-inčni Apple iPhone će biti isporučen u 100 milijuna primjeraka?

Poznati analitičar KGI Securities-a Ming-Chi Kuo još je prošle godine predvidio kako će Apple ove godine na tržište lansirati tri nova iPhone pametna telefona, a sada predviđa i kakvi bi mogli biti i prodajni rezultati.

Oglas

Podsjetimo se kako je Ming-Chi Kuo naveo da će u 2018. godini Apple predstaviti tri iPhone modela od kojih će dva imati OLED ekrane sa dijagonalom od 5.8 inča i 6.5 inča, dok će najpovoljniji model imati LCD ekran dijagonale 6.1 inča. Ovaj tržišni analitičar sada predviđa kako bi Apple prije kraja 2018. godine mogao isporučiti do 100 milijuna 6.1-inčnih LCD iPhone-a te bi njihova cijena po komadu mogla biti između 700 i 800 američkih dolara.

Ukoliko je ovo predviđanje točno tada bi po svemu sudeći taj 6.1-inčni LCD iPhone trebao doći kao nasljednik iPhone 8 modela i kao najpovoljniji od spomenutog trojca. Najsličniji iPhone X modelu bio bi nadolazeći 5.8-inčni OLED iPhone s kojim bi dijelio istu težinu i dimenzije, dok bi 6.5-inčni OLED iPhone mogao biti iPhone X Plus kojega mnogi fanovi s nestrpljenjem očekuju. Šuška se kako bi najpovoljniji 6.1-inčni LCD iPhone mogao ostati bez Face ID i 3D Touch značajki te bi trebao na raspolaganju imati manje radne memorije, a sve to u cilju što bolje i povoljnije cijene. Dakle, kako bi cijena bila koliko toliko niža jedan će od nadolazećih iPhone modela morati žrtvovati određene značajke.

Prema nekim drugim izvorima i nagađanjima sva tri iPhone modela u ovoj godini će navodno imati ekran 19.5:9 formata te Face ID značajku za otključavanje uređaja prepoznavanjem to jest očitavanjem lica korisnika. Sve su ovo za sada čista nagađanja i predviđanja koja ne moraju biti točna, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu kako ćemo tek u jesen vidjeti što nam je novo Apple ove godine pripremio.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.