KeyMe mogu digitalano kopirati i duplicirati vaše ključeve?

Fotografija članka: KeyMe mogu digitalano kopirati i duplicirati vaše ključeve?

Je li vam se ikada u životu dogodilo da ste izgubili ključ i niste mogli ući u kuću ili stan? Sretni ste ako nije, aza to postoji novo rješenje – KeyMe.

Oglas

Kažu kako postoje dvije vrste ljudi – oni koji paze na svoje ključeve i uvijek znaju gdje su, i oni koji nisu toliko pažljivi pa ih često gube. Ako se radi o ključu od kasice prasice to i nije veliki problem, ali ako se radi o ključevima od automobila ili ulaznih vrata od stana, za to ćete morati pozvati bravara koji će svoj posao odraditi i dobro naplatiti. No, gdje se tu uklapa KeyMe?

Kada odlazite na put ili na godišnji odmor nerijetko ćete dati susjedima ili rodbini rezervni ključ kako bi pripazili na stan, eventualno nahranili mačku ili zalili cvijeće. Ako želite napraviti dodatnu kopiju svojeg ključa, za to postoje radnje koje će vam to vrlo rado napraviti. No, u Americi se pojavilo novo rješenje – digitalno skeniranje i dupliciranje ključeva.

KeyMe je u stvari neka vrsta alternativnog rješenja, barem za sada. Jedna američka start-up tvrtka je razvila sustav “digitalnih ključeva” i u kombinaciji s tvrtkom za 3D ispis možete napraviti sllijedeće – uslikati svoj ključ i “isprintati” ga u plastici, metalu ili čak zlatu!

KeyMe mogu digitalano kopirati i duplicirati vaše ključeve?

Tehnički gledano, već dugo postoji mogućnost izrade 3D kopije ključeva putem Shapewaysa, no za to je potrebno i takozvano fino 3D modeliranje kao i precizni 3D skener. U kombinaciji KeyMe i Shapewaysa to je odnedavno moguće provesti i u praksi. Naravno, ključevi su vrlo osjetljiva stvar tako da se ovaj sustav tek nedavno pojavio.

Istina, ovo je trenutno moguće samo u Americi na specijaliziranim KeyMe kioscima (za sada testno samo u New Yorku), no vjerujemo kako će se ova ideja vrlo brzo proširiti i diljem svijeta.

A cijene? Osnovna plastična kopija košta 10$ (plus dostava), dok su metalne kopije skuplje. Ovo je svakako vrlo zanimljiva ideja, a više o njoj potražite i pročitajte .

KeyMe mogu digitalano kopirati i duplicirati vaše ključeve?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.