KBC Zagreb može pratiti zdravlje svojih pacijenata preko mobilnih uređaja

Fotografija članka: KBC Zagreb može pratiti zdravlje svojih pacijenata preko mobilnih uređaja

Iako se još uvijek radi o pilot projektu koju KBC Zagreb testira u suradnji sa tvrtkama IN2 i Samsung, sama ideja o mobilno praćenju zdravstvenih kartona pacijenata omogućuje kvalitetniju i bržu skrb, te olakšava posao liječnicima.

Oglas

Novi sustav za mobilno praćenje elektroničkih medicinskih zapisa („kartona“) pacijenata pod nazivom mEMR predstavljen je danas u Kliničkom bolničkom centru Zagreb u bolnici na Rebru. Prednost ovog inovativnog rješenja leži u činjenici da će uvelike olakšati posao liječnicima u praćenju pacijenata i značajno smanjiti vrijeme reakcije u hitnim slučajevima što osim kvalitetnije usluge pacijentima može donijeti i znatne uštede hrvatskom zdravstvu.

mEMR sustav omogućava liječnicima udaljeni pristup u praćenju pacijenata i njihovih elektroničkih medicinskih zapisa, korištenjem mobilnih mreža i uređaja najnovije generacije. Pristup sustavu zaštićenom vezom jamči povjerljivost i dostupnost podataka te omogućava komunikaciju s postojećim bolničkim informacijskim sustavom u realnom vremenu. Također, liječnici ovim rješenjem brzo pronalaze informacije o pacijentima, prate vlastiti raspored i informacije vezane za konzilijarne i polikliničke preglede, laboratorijske nalaze i operacije.

Zahvaljujući mEMR sustavu liječnici mogu jednostavno nadzirati stanje svojih pacijenata i voditi vlastite bilješke s bilo koje lokacije te istovremeno dobivati obavijesti u pokretu o ključnim događajima poput završetka i validacije laboratorijskih nalaza.

KBC Zagreb može pratiti zdravlje svojih pacijenata preko mobilnih uređaja

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.