Kaspersky Lab cyberthreat 3D world map i the Real-time stats – statistika uživo!

Fotografija članka: Kaspersky Lab cyberthreat 3D world map i the Real-time stats – statistika uživo!

Kaspersky Lab je pokrenuo dva zanimljiva online alata koji pokazuju cyberthreat 3D world map – interaktivnu mapu cyber prijetnji širom svijeta, i the Real-time stats – portal stvarnih statistika.

Oglas

Interaktivna mapa cyber prijetnji (cyberthreat map) vizualizira cjelokupni volumen virusnih detekcija u realnom vremenu – podaci dolaze iz tvrtke Kaspersky Security Network (KSN) , globalnog distributera Kaspersky Lab infrastrukture na Cloudu. Vrste prikazanih prijetnji uključuju štetne objekte otkrivene tijekom pristupa i skeniranja na zahtjev, e-mail i web antivirusnu detekciju, kao i objekte koji su identificirani zbog ranjivosti i otkriveni prilikom upada u pod-sustav.

Bacili smo letimičan pogled na svijet i pogodite gdje su trenutno najveće “prijetnje”? U Europi… :)

Korisnici mogu rotirati, zumirati i odzumirati ili globus ili zemljopisnu kartu kako bi se ukazalo na najveće prijetnje i identificiralo najzaraženija područja. Pregled razine „zaraze“ svake zemlje može se pokrenuti jednim klikom uz mogućnost izravnog odabira zemlje i podjele statistike između popularnih društvenih platformi. Korisnici mogu kliknuti na dugme „Jesam li zaražen?” kako bi besplatno provjerili viruse na svom osobnom računalu (check their PCs for viruses free of charge) i zaustavili daljnje izlaganje malverima.

Projekt je nagrađen priznanjem ‘CUTTING EDGE PROJECT OF THE WEEK’ koje dodjeljuje Favourite Website Awards (FWA) i Adobe. Nagrada The Cutting Edge prepoznaje projekte koji se obvezuju pomicati granice weba i postavljati nove standarde mogućnosti na webu.

Uz mapu cyber nezgoda, Kaspersky Lab je nedavno predstavio kaspersky-cyberstat.com – portal koji na jednom mjestu prikuplja statističke podatke iz cijelog svijeta o tome što ljudi rade na webu, koje uređaje koriste i s kojim opasnostima se susreću. Statistike s portala su djelomično preuzete od tvrtke Kaspersky Security Network, a djelomično proizlaze iz drugih statističkih izvora kao što su worldometers.info i realityclock.com.

Ova stranica posebnu pozornost posvećuje cyber prijetnjama: koji su malveri trenutno najaktivniji i koju štetu mogu uzrokovati korisnicima i njihovim uređajima. Ona predstavlja mjerilo najraširenijih online prijetnji, popis zemalja koje su najčešće napadnute i primjere različitih malvera koji su do danas otkriveni. Podaci o cyber prijetnjama upotpunjuju statističke podatke o ukupnom broju korisnika Interneta u svijetu, koliko e-mailova je poslano u prošloj godini, broj blogova ili tweetova napisanih u posljednja 24 sata, koliko je stranica hakirano i slično.

Svakako isprobajte ove alate na slijedećim adresama:

Kaspersky Lab cyberthreat 3D world map i the Real-time stats - statistika uživo

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.