Kasita – visokotehnološki dom iz budućnosti na samo 30 kvadratnih metara

Fotografija članka: Kasita – visokotehnološki dom iz budućnosti na samo 30 kvadratnih metara

Sićušne kuće oduvijek su bile prvi izbor onih koji uživaju u minimalističkom životnom stilu, a posebno su dobile na popularnosti u posljednjih nekoliko godina sa krizom na tržištu nekretnina.

Oglas

Ipak, ovaj nam stan pokazuje da to što je malih dimenzija ne znači da fali posebnih značajki doma iz budućnosti. Zapravo je ovaj minijaturni dom prepun vrhunske tehnologije i najnovijih uređaja u samo 30 “kvadrata” stambenog prostora.

Tvrtka Kasita koja je osmislila i izradila ovaj stan opremila ga je najnovijom tehnologijom. Stan ima ugrađenog glasovnog pomoćnika koji može prepoznati vaše raspoloženje. Možete mu reći da se pripremi za uživanje u filmovima i za tren se priguše svjetla, iz zida izađe sakriveni veliki televizor i na njemu se otvara vaša omiljena aplikacija za streaming.

Pokazni model Kasita stana ima preko 60 pametnih kućanskih uređaja koji su isprogramirani da međusobno komuniciraju i obuhvate nekoliko područja od sigurnosti i upravljanja toplinom do uštede energije i vode. Kažu kako samo ti uređaji koštaju oko 20.000$ i dodatni trošak spajanja i programiranja svega u jedan zajednički sustav.

 

Ova mikro stambena jedinica dolazi sa svime sustavima spremnim za upravljanje preko jedne Kasita aplikacije, odnosno “ključ u ruke” za 139.000$. Nije dizajnirana samo za jednostavno premještanje kao kamp kućica, već je moguće spajati jedinice međusobno i formirati toranj mikro-apartmana u gustonaseljenim urbanim područjima ili pak korištenje kao poslovni prostor za male restorane ili trgovine.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.