Kamere u smartphoneima: što učiniti da bi dobili bolje fotografije?

Fotografija članka: Kamere u smartphoneima: što učiniti da bi dobili bolje fotografije?

Vjerojatno su ovih dana kamere na vašim smartphoneima u stalnoj akciji.  Svi želite uhvatiti neki posebni trenutak proveden u druženju s obitelji, prijateljima ili ekipom,  i sačuvati  za uspomenu.

Oglas

Da bi vam te fotke što bolje uspjele, donosimo pet jednostavnih savjeta za dobivanje boljih fotografija. Ne morate se bojati, nije potrebno da posegnete u džep i kupite bilo što od dodatne opreme :D Krenimo:
1. Očistite objektiv fotoaparata od prašine posebice ako uređaj nemate u nekoj zaštitnoj futroli ili torbici. Obrišite ga nekom mekanom krpicom poput one za brisanje naočala.
2. Svjetlo je najvažniji alat u stvaranju fotografija. Objekt koji slikate treba biti okrenut u izvor svjetlosti, a vi trebate snimati iza njega. Tako nije potrebno da koristite bljeskalicu, što štedi bateriju.


3. Ako vam se učini da svjetlost nije baš adekvatna, napravite dvije fotografije. Jednu uz korištenje bljeskalice, jednu bez bljeskalice. Pođe li baš nešto po zlu, uvijek možete dodati malo svjetla pomoću nekog od programa za uređivanje fotografija.


4. Digitalni zoom koji je najčešće prisutan u kamerama smartphonea rijetko će učiniti fotografije koje možete favorizirati. Ako su fotografije zrnate, snimajte od što veće udaljenosti od objekta koji snimate.
5. Podesite postavke kao što su danje svjetlo, ambijentalno ili fluorescentne svjetlo, balans bijele boje itd. Nemojte uvijek koristiti automatske postavke ili iste postavke baš za svaku situaciju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.