Kako zaustaviti ili ukloniti iz Google računa web History?

Fotografija članka: Kako zaustaviti ili ukloniti iz Google računa web History?

U početku, Googleovo personalizirano pretraživanje je dodatna značajka koja vam kao korisnicima vjerojatno ne smeta i na neki određeni način koristi. Ali, osvrnemo li se malo na sigurnost i privatnost, dostupnost svih podataka i aktivnosti dok smo on-line raznim nepoznatim osobama ili tvrtkama, pa makar to bio Google, može nas smetati.  Interesantno je da ukoliko imate ovu opciju isključenu, ,  Google osobne rezultate i aktivnosti  pretraživanja  bilježi unazad 180 dana vezane za cookie, uključujući i rezultate upita.  Naravno Google ima za to objašnjenje. Jonathan McPhie, Product Manager u Googleu, zašto je omogućen po i ne vidi ništa sporno ili zabrinjavajuće u tome.

 

Ipak, Google web history može biti privremeno ili .
Kako to izvesti možete saznati  klikom na gornja dva crvena linka. 

Da, malo sve zvuči kao Facebook komunikacija napisana za Google. Mislimo da ova opcija po defaultu ne poštuje korisničku privatnost  i trebala bi biti po defaultu isključena. Ukoliko se slažete sa našom tvrdnjom zaustavite ili uklonite barem privremeno ovu opciju.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.