Kako se boriti protiv dronova koji lete na neželjenim mjestima?

Fotografija članka: Kako se boriti protiv dronova koji lete na neželjenim mjestima?

Broj dronova koji se pojavljuju na nebu u posljednjih nekoliko godina raste eksponencijalno. Mnogi od njih se sve češće pojavljuju na mjestima na kojima nisu dobro došli. Pitanje je – kako riješiti ovaj problem koji bi se uskoro mogao “nagomilati” i u Hrvatskoj?

Oglas

Dronovi su tehnologija čija cijena vrlo brzo pada, tako da je dostupna svima. Raspon cijena je zaista ogroman, od nekoliko dolara do nekoliko tisuća dolara. Znamo, postoje i one puno skuplje bespilotne letjelice, no ovo je priča o onim dronovima koji bi nas mogli svakodnevno nadlijetati.

Možda danas to još ne vidite kao problem, no za nekoliko bi se godina broj dronova mogao višestruko puta povećati. Vjerojatno vam ne bi bilo baš ugodno da npr. roštiljate s prijateljima ili se sunčate u dvorištu, a iznad vas se iznenada pojavi nekakav leteći dron.

Kako doskočiti ovom problemu? Video koji ćete vidjeti u nastavku možda u prvi tren ne izgleda kao realno rješenje, neki manje neki više, ali ako malo bolje razmislite ovo je itekako moguće. Da, možda i u vašoj blizini. Ako ništa drugo, bar ćete se dobro zabaviti gledajući ovaj video :)

Najviše nam se sviđa dron koji je u stvati lovac na druge dronove. Nešto slično kao lovac na glave na Divljem zapadu :) Posebno obratite pažnju na posljednji “model” u videu…

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.