Kako pronaći najpovoljniji Internet na ovako konkurentnom tržištu?

Fotografija članka: Kako pronaći najpovoljniji Internet na ovako konkurentnom tržištu?

Kada je o telekom operatorima riječ, korisnici u Hrvatskoj vrlo često okreću očima. No, bolja rješenja uvijek postoje, samo ih treba pronaći.

Oglas

Korisnicima zaista nije za zamjeriti, tržište telekomunikacija danas je toliko zasićeno da je korisniku sve prihvatljivije obvezati se samo kako bi kasnije mogao ignorirati tone invazivnih i često pretjerano slatkorječivih oglasa, slogana i kampanja koji iskaču u svakoj prigodi i iz svakog iole raspoloživog kanala. Svjesni su toga i sami telekomi, a često će u manje formalnoj komunikaciji priznati da jedino valjda još „paštetu“ nisu pokorili.

Manji operatori u ovome bi mogli vidjeti klasičnu borbu s vjetrenjačama jer razlike u raspoloživim budžetima su ogromne, a jači će ionako preuzeti slabije, odnosno, jasno nam je dosad – uvelike već jesu.

Nacionalni telekom operator jedan je od rijetkih subjekata na domaćem tržištu koji se još uvijek može nazvati neovisnim. U protekloj 2015. godini ostvario je rekordno povećanje prihoda, a točan postotak rasta utvrdit će detaljno financijsko izvješće koje se očekuje krajem ožujka. Zasad je izgledno kako su prihodi porasli sa 16,1 milijuna kuna (2014.) na oko 50 milijuna kuna u 2015., pri čemu je gubitak od 1,2 milijuna kuna (2014.) anuliran te je Terrakom proteklu godinu zaključio u plusu.

Benefiti za korisnike

Kao nacionalni operator, Terrakom svoje usluge , televizije i telefonije nudi putem ADSL-a, ali i vlastite hibridne optičko-koaksijalne mreže. Pojednostavljeno rečeno, na određenim područjima dostupne su usluge na bazi njihove pri čemu je osnova veze optički kabel – neosporno znatno stabilniji, kvalitetniji i napredniji od bakrenih žica ili parica na koje su korisnici dosad navikli. Optička kabelska infrastruktura omogućava prenošenje znatno veće količine informacije i čini to nemjerljivo brže.

Terrakom svojim uslugama pokriva cijelu Hrvatsku. Na nacionalnoj razini uslugu nudimo preko bitstreama i ULL-a, odnosno koristeći infrastrukturu od HT-a. U Zagrebu pak imamo razgranatu vlastitu infrastrukturu s 25 tisuća potencijalnih korisnika. Upravo zbog toga glavni fokus u ovoj godini bit će iskorištavanje potencijala u Zagrebu, a infrastrukturu kanimo i širiti. Postojeću mrežu podigli smo na 100Mbps, a u praksi smo već sada sposobni tu brzinu udvostručiti. S pojavom DOCSIS-a 3.1 moći će se govoriti o brzinama surfanja od 1 Gbps.
– Igor Tatarević, predsjednik uprave Terrakoma

Najpovoljniji internet nije mit

Prihodi tvrtke kontinuirano rastu, a s njima i broj zaposlenika. Od početnih osam zaposlenika u 2010. godini, Terrakom je prije tri godine (2012.) bilježio 17 djelatnika, dok je 2015. završio s ukupno 32 stalno zaposlenih. Brojni procesi unutar tvrtke su pojednostavljeni i automatizirani, a sve kako bi se unaprijedilo iskustvo krajnjeg korisnika. Vlastitu optiku nude u dijelovima Zagreba, Sesveta, Kutine i Vidovca, a osim Sesveta – koja su jedna od najjačih baza trenutnih Terrakom korisnika, najveću prisutnost ostvaruju u zagrebačkim kvartovima Sopot, Voltino, Lanište, Jaruščica, Jarun, Utrine, Središće, Medveščak te Črnomerec.

Najkvalitetniji dio usluge zasigurno je kabelski internet koji se u ponudi očituje u OPTIK paketima. Brzine downloada idu i do 100 Mbps, a kada se pogledaju cijene i uvjeti solo, ili paketa s brzinama od 20, 50 ili 100 Mbps, dolazi se do zaključka da se radi o možda i najpovoljnijoj usluzi na domaćem telekom tržištu.

Provjeru dostupnosti i kompletnu ponudu moguće je pogledati , a nedavno su predstavili i tijekom koje je najbrži i najbolji paket na optici dostupan po još povoljnijoj cijeni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.