Kako zaobići provjeru prepoznavanja lica na Samsungu Galaxy S8 – bez pravog lica?

Fotografija članka: Kako zaobići provjeru prepoznavanja lica na Samsungu Galaxy S8 – bez pravog lica?

Nekima je jednostavno zabavno pronalaziti nedostatke u sustavu i ukazivati na njih. Novi Samsung Galaxy S8 ima čak pet načina sigurnosne zaštite, među njima i jedan od najkompleksnijih – prepoznavanje lica. No, i njega možete “prevariti”.

Oglas

Kako ne bi krivo mislili, ovo nije prvoaprilska šala i zaista je moguće zaobići naizgled sigurne načine zaštite smartfona. Iako se o tome rijetko piše u medijima, činjenica je kako se puno toga može napraviti iako mnogi misle kako je to nemoguće. Zbog toga smatramo kako je ovo ipak bolje znati se kasnije čuditi kako je nešto naizgled nemoguće itekako moguće, odnosno nešto što je naizgled neprobojno može se vrlo lako “provaliti”. Zapamtite, neznanje se najskuplje plaća.

Na video prilogu koji ćete vidjeti u nastavku prikazano je kako možete zaobići sigurnosni sustav prepoznavanja lica na novom Samsungu Galaxy S8 / S8+ pomoću najobičnije digitalne fotografije vlasnika. Istina, nije uspio od prve, nego sliku treba postaviti u pravi položaj i udaljenost kako bi otključali Galaxy S8. Djevojke, sada znate kako otključati S8 vašeg dečka, i obrnuto :)

Možda je afera oko Galaxy Note 7 phableta daleko iza nas, no ovo nam se baš i ne čini kao pretjerano sigurno rješenje. A da ne kažemo kako bi se i otisci prstiju mogli vrlo lako kopirati. Vidjeli ste u filmovima kako se to radi.

Samsung je na novom Galaxy S8 i S8+ ugradio novi “Face Recognition” sustav koji se aktivira preko selfie kamere jer su zaključili kako čitač očne šarenice ima svoje nedostatke, jedan od njih je i vrlo sporo otključavanje smartfona. S druge strane, baš i nismo najsretniji da neki senzor “čačka” po našem oku i skenira našu očnu šarenicu. Pitanje je i da li to skeniranje oka oštećuje očnu šarenicu. Vjerojatno nešto slično kao što zračenje smartfona navodno ne djeluje negativno na ljudsko zdravlje…

Ipak, ako nas pitate, čitač očne šarenice je sigurniji način od prepoznavanja lica što pokazuje i ovaj video. Čini nam se kako je taj sustav jednostavnije provaliti i od otiska prsta, ili su tu negdje.

Svi koji kupite Galaxy S8 ili S8+ preporučujemo da ovo isprobate. Nadamo se kako će Samsung do službenog pojavljivanja u prodaji Galaxy S8 i S8+ smartfona popraviti sustav prepoznavanja lica. Možda mogu dodati i video, ali i to se može fejkati. Pametne južnokorejske glave, brzo razmišljajte… :)

Ako ste pomislili kako su vaš pametni telefon i vaši podaci sigurni i zaštićeni, razmislite još jednom… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.