Kako printati s Android uređaja?

Fotografija članka: Kako printati s Android uređaja?

Saznajte u nekoliko koraka kako se ispisuju datoteke s vašeg uređaja

Oglas

Potrebni sastojci: Google Chrome na vašem PC-u sa spojenim pisačem ili pisač koji ima podršku cloud ispisa, te Android koji je prijavljen na aktivan Google račun.

Postavljanje računala

1) Vaš pisač: ako imate pisač koji se može spojiti na kućnu mrežu, njega nije potrebno u tom slučaju dodatno podešavati (prijeđite na korak 4). Ako vaš pisač nema tu opciju, tada je potrebno da na računalo s kojim je spojen, imate instaliran Google Chrome.

2) Otvorite Google Chrome i kliknite na “hamburger”, odnosno postavke u gornjem desnom kutu. Ondje ponovno kliknite na Postavke i na dnu otvorene stranice, odaberite “Pokaži napredne postavke”.

3) Odite na “Google Cloud Print” i kliknite “Upravljaj”. Ovdje odaberite pisač kojeg imate instaliranog na vaem računalu. Ako iz nekog razloga ne uspijete dodati vaš pisač, posjetite 

Postavljanje Android uređaja

4) Na vašem Android uređaju mora biti instalirana aplikacija  (na Play Trgovini nije dostupna u Hrvatskoj pa smo morali naći alternativni izvor). Pokrenite aplikaciju i odaberite svoj Google račun.

5) Odaberite datoteku koju želite ispisati (sliku, PDF, tekstualnu datoteku…) – stisnite na datoteku i dugo držite da biste je označili. Kliknite na “tri točkice” koje označavaju postavke i kliknite na ispis.

6) U sljedećem prozoru odaberite pisač koji ste namjestili na Google Chromeu. Ako želite možete još dodatno u sljedećem izborniku urediti datoteku i ispišite je.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.