Kako prebaciti iCloud kalendar na Android?

Fotografija članka: Kako prebaciti iCloud kalendar na Android?

Prelazite li na Androide s iOS-a, ovo će vam biti zgodan vodič za prebacivanje kalendara

Oglas

Kao što vam je potreban Apple ID računa za korištenje iPhonea, morate imati i Google račun za korištenje Androida. Njega ćete lako podesiti već pri prvim koracima na vašem novom uređaju jer gotovo svaki Android nudi izradu Google računa ili na početku ili pri pokretanju Trgovine Play.

Prebacite se sada privremeno na iPhone. Na njemu ćete skočiti u Postavke > Kalendar > Uobičajeni kalendar. Ovdje unesite svoj kalendar na Googleu, odnosno vaše korisničko ime na Google računu. Sada će svi vaši događaji koje imate spremljene na Google kalendaru, biti vidljivi i na vašem iPhoneu.

Nakon toga ćete se na vašem računalu . Odaberite Kalendar i kliknite na “Broadcast”, odnosno “Dijeli” gumb pored kalendara koji želite prebaciti. Odaberite “Javni kalendar”.

kako-prebaciti-google-kalendar_2

Stvorila se veza koja počinje s “webcal”. Kopirajte tu vezu u adresnu traku vašeg preglednika te onda zamijenite “webcal” s “http”. Stvorit će se opcija da preuzmete ICS kalendar i vi je potvrdite. Nakon toga se vratite u iCloud kalendar i odznačite opciju kojom smo namjestili da je kalendar javan.

Odite na . Odaberite postavke u gornjem desnom kutu i kliknite na “uvoz kalendara”. Odaberite unos preko prijenosa datoteke i uploadajte ICS dokument koji ste maloprije preuzeli. Kalendar koji ste označili na početku za dijeljenje je sada uvezen u vaš Google kalendar.

I to je to! Imate li više kalendara na iCloudu koje želite prenijeti, samo ponovite ovaj postupak. Lakši način je možda instalirati , ali on košta skoro 3$. Naš postupak je besplatan :) Uživajte!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.