Kako otključati Windows Phone 7 uređaje

Fotografija članka: Kako otključati Windows Phone 7 uređaje

Iako u Hrvatskoj za sada ima vrlo mali broj korisnik nekog od uređaja temeljenog na WP7 mobilnom operativnom sustavu,  u nastavku donosimo korak po korak vodič koji će sadašnjim i budućim korisnicima pomoći otključati  WP7 mobilni uređaj. Možda upravo ograničenje instalacije aplikacija treće strane je jedan od uzroka manjeg broja zainteresiranih za ovaj operativni mobilni sustav.

NAPOMENA: Otključavanje Windowsi 7 Telefon s ChevronWP7 poništava jamstvo, može onemogućiti funkcionalnost telefona, prekinuti pristup WP7 uslugama.  Nastavljate na vlastiti rizik.

Korak 1: i instalirajte najnoviju verziju Zune desktop softver za Windows desktop.

Korak 2: i instalirajte najnoviju verziju Windows Phone SDK  ili jednostavno preuzmite datoteku, i implementirajte ga na vaš PC pod Windows operativnim sustavom s administrativnim pristupom. Ovaj ključ registra će se dodati sljedeći unos:
[HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft WindowsPhone ProxyPorts] "DeviceReg" = DWORD: 000069C5
Korak 3: Sada spojite vaš Windows 7 Telefon uređaj s računalom putem USB priključka.
Korak 4: Pokrenite Zune softver i sinkronizaciju uređaja. Pobrinite se da vaš uređaj ima "punu sinkronizaciju", a ne kao "gost". 

Korak 5: ChevronWP7 aplikaciju (Windows 7 Telefon Unlocker app) i pokrenite.
Korak 6: Prije otključavanje, provjerite je nije li uređaj zaključan s PIN-om.

Korak 7: Provjerite Ensure your phone isn’t PIN-locked” and “Install certificate on phone using Internet Explorer, u http://chevronwp7.com/cert opcijama, a zatim kliknite na gumb " Unlock".
Korak 8: To je to. Telefon je otključan. Sada možete instalirati (sideload) bilo koje treće strane WP7 app bez potrebe za računom na Marketplace. 

Najbolja stvar o ovom "otključavanju je da je potpuno reverzibilno. Ako spojite vaš telefon s računalom i pokrenute ponovno ChevronWP7 app, primijetit ćete "Relock" gumb koji će vam omogućiti da vratite telefon u prvobitno stanje.

Ovo otključavanje se ne odnosi na otključavanje uređaja za korištenje  SIM kartica operatera. Ustvari, otključavate dio operativnog sustava.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.