Kako očistiti LCD ili TV zaslon

Fotografija članka: Kako očistiti LCD ili TV zaslon

U roku od pet do šest dana od kupnje počinje sakupljanje vlakna i čestice prašine što čini kvalitetu slike slabijom. Što tada obično činite? Uzimate toaletni papir ili maramicu, eventualno lagano vlažite, i počinjete čišćenje, ili posežete za nekim sredstvom namijenjenom čišćenju naočala. NE! Nemojte to učiniti. Možete trajno oštetiti LCD piksele.
LCD zasloni su vrlo različiti od zaslona monitora starijeg tipa koji su redovno od stakla. LCD zasloni su razvijeni s mekim filmom koji se može vrlo lako oštetiti korištenjem papirnatih ručnika ili kemikalija prisutnih u sredstvima za čišćenje optičkih naočala. Uvijek trebate biti dodatno oprezni, jer malo nepažnje može dovesti do trajnog oštećenja LCD matrice.

Koraci za čišćenje:
Jedno od rješenja je korištenje destilirane vode. Ako je malo teška za čišćenje je onda potrebno pripremiti mješavinu bijelog octa i destilirane vode u omjeru 1:1.
Stavite otopinu u sprej bocu, tako da možete rapršiti čestice tekućine po pamučnoj krpici. Ako je moguće koristite krpu sa mikro vlaknima. Ona neće ostavljati dlačice ili tragove preko zaslona od pritiska prstiju. Nikada ne nanosite sprej na površinu samog zaslona, budući da rubovi su električki sortirani. Svako nanošenje znatnije količine tekućine, makar i na kratko može trajno uzrokovati oštećenje vašeg zaslona.
Isključite uređaj prije čišćenja. Ukoliko čistite zaslon laptopa i izvadite bateriju prije početka njegova procesa čišćenja.
Obrišite zaslon koristeći tkaninu u nježnim kružnim pokretima. To učinite što brže kako bi dodatno smanjili linije ili razmaz. Koristite samo dovoljan pritisak za održavanje tkanine na mjestu.
Ovo je bio jedan od načina. U video prilozima pogledajte još nekoliko dodatnih korisnih informacija:


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.