Kako napraviti “force reset” na silu na iPhone, Nokia Lumia ili Android uređajima?

Fotografija članka: Kako napraviti “force reset” na silu na iPhone, Nokia Lumia ili Android uređajima?

Nekada davno, bilo je vrlo jednostavno “resetirati” mobilni uređaj – samo izvadite bareriju i stvar je riješena. Problem se javlja kada je baterija – integrirana?

Oglas

Scenarij 1
Koristite smartfon ili tablet uređaj. Najednom, on se uspori, ne možete obaviti niti poziv, ili čak blokira, smrzne se. Problem možete riješiti u trenu tako da uklonite stražnju masku i izvadite bateriju. Uređaj ostane bez struje, pričekajte nekoliko sekundi, vratite bateriju, upalite uređaj i sve radi onako kako treba.

Scenarij 2
Pojavili su se isti problemi kao u Scenariju 1, no imate i jedan problem više – ne možete ukloniti bateriju jer se stražnja maska ne može otvoriti. Takvih je uređaja sve više koji imaju bateriju koju ne možete izvaditi (primjerice HTC One (M8), Google Nexus 5 ili Sony Xperia Z2, iPhone). I, kako ćete napraviti takozvani “force reset” odnosno ugasiti vaš mobilni uređaj na silu?

Rješenje postoji. Na žalost nije univerzalno za sve mobilne uređaje. Neki se smartfoni/tableti reboot-aju (ponovo pokreću) ako držite tipku za paljenje/gašenje nekoliko sekundi, dok kod drugih modela treba pritisnuti točno određene tipke.

U nastavku možete vidjeti kako se gasi pojedina vrsta/grupa smartfon uređaja. Imajte na umu kako je za ovakav način gašenja “na silu” potrebno držati neke tipke (ili više njih) i daleko duže od 10 sekundi. Naš savjet je – budite strpljivi i ako ne uspijete od prve, pokušajte ponovno.

Kako napraviti “force reset” na mobilnim uređajima:

•    iPhone – držite istovremeno tipku za paljenje/gašenje i Home tipku dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i inače.
•    Samsung, LG, Huawei, Asus (Android modeli) – držite tipku za paljenje/gašenje dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i inače.
•    Sony, HTC (Android modeli) – držite istovremeno tipku za paljenje/gašenje i tipku za pojačavanje zvuka dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i inače (tipka za paljenje), ako se automatski ne upali. Inače, neki Sonyjevi modeli imaju posebnu reset tipku. Primjerice, na Sony Xperia Z2 modelu ona je smještena desno od SIM utora, ispod poklopca.
•    Motorola i Nokia Lumia modeli – držite istovremeno tipku za paljenje/gašenje i tipku za stišavanje zvuka dok god se uređaj ne ugasi. Upalite ga kao i inače (tipka za paljenje), ako se automatski ne upali.

Kako napraviti force reset na silu na iPhone, Nokia Lumia ili Android uređajima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.