Kako instalirati MIUI 9 na svoj Xiaomi – detaljan vodič

Fotografija članka: Kako instalirati MIUI 9 na svoj Xiaomi – detaljan vodič

Xiaomi je nedavno zajedno sa Xiaomi Mi 5X pametnim telefonom predstavio sljedeću generaciju svojeg MIUI korisničkog sučelja.

Oglas

MIUI 9 global beta ROM je od nedavno dostupan za neke novije uređaje kompanije Xiaomi kao što su Redmi Note 4, Redmi Note 4X i Mi 6, dok bi sa drugima valom ove nadogradnje MIUI 9 trebao stići na većinu smartfona ove kompanije. Smartfoni koji bi trebali biti zahvaćeni drugim valom MIUI 9 nadogradnje su Mi Mix, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi Max 2, Mi Max i Redmi 4/4X.

Već smo se imali prilike uvjeriti da MIUI 9 donosi mnogo unapređenja te novih značajki, a najznačajnije je poboljšanje na području performansi koje se najviše osjeti prilikom otvaranja aplikacija i pri multitaskingu.

Iako MIUI 9 još nije dostupan u stabilnoj inačici vjerujemo da ima mnogo vas koji bi ga htjeli isprobati. Ovdje nije riječ o OTA nadogradnji tako da ćete MIUI 9 morati instalirati ručno na svog pametnog ljubimca.

Za početak poželjno je napraviti backup svojih podataka (slike, kontakti, aplikacije itd.) jer će prilikom instalacije MIUI 9 ROM-a svi biti uklonjeni.

  1. Sada je potrebno preuzeti instalacijsku datoteku (zip.) sa službene MIUI web stranice.

2. Preuzetu datoteku sada treba smjestiti negdje u internu memoriju svojeg smartfona.

3. Otvorite aplikaciju Ažuriranje te pritisnite na tri točke u gornjem desnom kutu.

 

4. Nakon toga odaberite „Odaberite paket ažuriranja“.

5. Odaberite preuzetu ROM zip datoteku te zatim pritisnite „OK“ da se instalacija započne.

Nakon toga uređaj će se resetirati te će započeti instalacija koja će potrajati neko vrijeme za koje je poželjno da ne pritišćete nikakve tipke. Kada se završi instalacija vaš smartfon će se pokrenuti sa novim MIUI 9 sučeljem. Uživajte :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.