Kako dobro iskoristiti Messenger za posao?

Fotografija članka: Kako dobro iskoristiti Messenger za posao?

Facebook Messenger je aplikacija koju ćete uskoro moći i više koristiti za vlastiti posao. Ne zaboravite na neke osnove.

Oglas

Skoro sve vaše mušterije su na Facebooku, a one i koje nisu su vrlo vjerojatno na Messengeru. Aplikacija za razmjenu poruka je došla na drugo mjesto po popularnosti, odmah iza WhatsAppa. Uskoro će pružati i alate za posao, odnosno za poslovne korisnike pa saznajte kako je maksimalno iskoristiti.

Već smo spominjali zanimljive primjere poput toga da samo porukom rezervirate svoje mjesto u restoranu ili da odaberete karte za kino. U slučaju da Messenger ponudi i još neke mogućnosti u korisničkom sučelju, potencijalni klijenti bi mogli birati s vremenom i sve više stvari.

Dajte ovaj posao nekome tko je vješt s ljudima

Iako se ovo čini razumljivo samo po sebi, nerijetko smo u situaciji da biramo ljude koji su nam u tom trenutku najpraktičniji. No, u malo kompliciranijoj situaciji, ne želite da vam taj posao obavlja netko tko će lako izgubiti živce ili neće znati amortizirati problem. S vašom većom dostupnošću, povećat će se i količina prigovora koje ćete dobiti. Na njih sve je potrebno odgovoriti s jednakom strpljivošću kao i na prvi.

Ne zaboravite pogledati dosadašnje razgovore

Kada vam se netko javi, ne zaboravite pogledati i prošle razgovore. Možda ćete zapamtiti kada je toj osobi rođendan ili koji su joj afiniteti. Rezervira li netko dva puta isti stol, možete ga treći put iznenaditi i poslati ga samostalno za isti. Hrvatska i zemlje u susjedstvu već izlaze iz faze (doduše sporo) da je cijena najbitniji faktor. I odnos prema kupcima dobiva svakodnevno sve veću pažnju.

Odgovarajte brzo

Lako je ovaj savjet zaboraviti. Tesco se ponosi time što odgovara u roku sat vremena. S druge strane, Bonbon ekipa odgovara u roku od 5 minuta. Mi u redakciji nemamo nekog zasluženog za to, ali odgovaramo u prosjeku od pola sata. Najbolje je biti dostupan 24-7, ali nerijetko je još uvijek bitnije brzo odgovoriti. Bonbon je u Hrvatskoj hvaljen zbog svog načina poslovanja i trenutno je najhvaljeniji pružatelj telekomunikacijskih usluga zbog svog pristupačnog odnosa prema klijentima. Brzina se u ovom poslu jako cijeni.

Kako dobro iskoristiti Messenger za posao_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.