Kako 3D pisači mogu pomoći u proizvodnji protetičkih pomagala

Fotografija članka: Kako 3D pisači mogu pomoći u proizvodnji protetičkih pomagala

Upoznajte Daniela. Zahvaljujući 3D ispisu dobio je potpuno personaliziranu protetsku ruku koja je lagana i jednostavno se nosi. I što je najvažnije, pojednostavit će mu život.

Oglas

Intel se udružio s tvrtkom 3D Systems radi rješavanja problema osoba koje žive s nepouzdanim i neudobnim protetskim udovima. 3D ispisom stvorena je sasvim personalizirana protetska ruka za dječaka po imenu Daniel, čime je dobivena brza i djelotvorna alternativa danas dostupnim protetskim rješenjima. Danielova nova protetska ruka lagana je, jednostavno se nosi, a stvorena je pomoću tehnologije koja može ponuditi personaliziranu prilagodbu i gotov proizvod u roku od nekoliko sati. Zahvaljujući Danielovu iskustvu, Intel i 3D Systems ponudit će alternativan pristup kojim će se globalno dobiti pristupačniji i prilagodljiviji protetski proizvodi.

Daniel je prosječan dječak – koji ima protetsku ruku. Dosad je svoju umjetnu ruku morao slati na prilagodbu koja je dugo trajala. Za to je vrijeme morao nositi neudobnu “zamjensku” ruku ili se jednostavno snalaziti bez nje. Intel i 3D Systems udružili su se radi razvoja nove, personalizirane protetske ruke kako bi se Danielu pojednostavnio život i kako bi se napravio prvi korak u smjeru poboljšanja života osoba koje žive s umjetnim udovima.

Zahvaljujući 3D ispisu, protetska ruka Daniela više ne priječi u uživanju u normalnom djetinjstvu. Laganu i za nošenje jednostavnu ruku sada stavlja i skida kao da je riječ o rukavici. Osim toga, proizvodni proces puno je djelotvorniji. Nema potrebe za sastavljanjem šesnaest dijelova koji čine Danielovu protetsku ruku – pomoću 3D ispisa za samo nekoliko sati dobiva se potpuno gotov proizvod koji savršeno pristaje korisniku.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.