Juniper Research: do 2017. godine će biti skinuto 160 milijardi aplikacija

Fotografija članka: Juniper Research: do 2017. godine će biti skinuto 160 milijardi aplikacija

Zanimljivu informaciju objavili su analitičari Juniper Researcha. Prognozirali su kako će se do 2017. godine na smartphone i tablete downloadati više od 160 milijardi aplikacija.

Oglas

Usporedbe radi, to je dvostruko više aplikacija nego što će se downloadati do kraja 2013. godine. Svoju prognozu temelje na podatku kako u mnogim zemljama još uvijek ima velik broj korisnika koji još uvijek nemaju neki od pametnih mobilnih uređaja kao što su tableti i smartphonei.

Zanimljiv je i podatak koji kaže kako će upravo ove godine broj prodanih smartphonea po prvi puta biti veći od broja prodanih “običnih” mobitela.

Drugi podatak na kojem temelje svoju analizu je činjenica kako je velik broj aplikacija besplatan i to je “driver” koji će voditi korisnike na downloadanje aplikacija. Iste te aplikacije imaju nerijetko i dijelove koji se naplaćuju. Ako niste znali, ove je godine samo je 6,1% aplikacija koje su naplatne. Godine 2017. broj naplatnih aplikacija bit će i manje, samo 5%.

Mobilne aplikacije 02

Ono što će developeri morati “osjetiti” kako će zaraditi od svojih aplikacija. Postoji više načina, a koji će se s vremenom iskristalizirati. Za kraj spomenimo još jednu zanimljivost, koja vam se može a ne mora svidjeti. U 2017. godini čak 40% od tih 160 milijardi aplikacija bit će – video igre…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.