Joulemeter – monitoring potrošene energije za računala

Fotografija članka: Joulemeter – monitoring potrošene energije za računala

 Praćenje potrošnje energije je složen zadatak, koji treba koordinirati hardverske i softverske podatake. Microsoft  za Joulemeter aplikaciju kaže da upravo ona ima mogućnosti učiniti to. Joulemeter softver – mehanizam namijenjen je za mjerenje korištenje energije virtualnih strojeva (VMS), servera, stolnih računala, prijenosnih računala. 

Statistička izvješća sadrže ukupnu potrošnju energije i ukupnu količinu CO2 i prosječnu snagu. Statistika daje podatke o bazi snage za pokretanje računala, snage za CPU, hard disk i monitor. Više točaka mjerenja možemo očekivati u stabilnoj verziji. Za sada ova aplikacija, odnosno njen model daje samo približnu statistiku. Za dobivanje točnih mjerenja potrebna je kalibracija.
Približne snage statistike obračunava se u vatima (W) i ukupna utrošena energije u kilovatsatima (kWh). 1 kWh najčešće se spominje kao 1 jedinicu energije.

|
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.