Jolla C smartfon za Sailfish OS 2.0 zajednicu i developere

Fotografija članka: Jolla C smartfon za Sailfish OS 2.0 zajednicu i developere

Nije teško zaključiti kako će se ovaj novi i definitivno po operativnom sustavu drugačiji smartfon prodavati u ograničenim količinama. No, novi je Jolla C definitivno zanimljiv uređaj.

Oglas

Poznata kompanija iz Finske, a koja je veliku buku podigla sa svojim Jolla Tabletom još krajem 2014. godine, krenuli su korak dalje. Malo su se povukli s tablet tržišta, rekli bismo na vrijeme, a krenuli su u svijet pametnih telefona. Predstavili su svoj prvijenac, Jolla C, a koji će naravno raditi na njihovom vlastitom i kako već od prije dobro znamo sigurnijem operativnom sustavu Sailfish OS.

U prodaji će se pojaviti u lipnju po za sada nepoznatoj cijeni. Prodaja će biti vrlo ograničena i moguća jedino preko Sailfish Community Device Programa, radi na Sailfish OS 2.0, a za koji kažu da će svi korisnici dobiti sve potrebne nadogradnje. Isto tako, vlasnici ovog smartfona će ujedno biti i beta testeri operativnog sustava, a koji bi u bliskoj budućnosti mogao biti vrlo zanimljiv.

Što se tiče hardverskih karakteristika one nisu jake, ali očito za taj OS niti ne trebaju. Ekran Jolla C smartfona je IPS i 5 inča te HD rezolucije od 1280 x 720 točaka. Kao procesor je odabran Qualcommov 4-jezgreni Snapdragon 212 procesor na 1,3 GHz, uz 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Što se kamera tiče, prednja je od 2 MP dok je stražnja od 8 MP. Smartfon podržava Dual SIM, zatim 2G/3G/4G LTE mreže, kao i Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, GPS i GLONASS.

Više podataka o Jolla C smartfonu možete pronaći na

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.