Još jedno priznanje za monitore Lenovo ThinkVision

Fotografija članka: Još jedno priznanje za monitore Lenovo ThinkVision

Ovo je deseti monitor Lenova koji je postigao ovu prestižnu oznaku. Naime, Lenovo je jedini proizvođač računala na svijetu koji ima monitore sa zlatnim statusom EPEAT.

EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) jedno je od najvećih priznanja za ekološku osviještenost koje se dodjeljuje unutar IT industrije. Zlatni status EPEAT-a dokazuje predanost proizvođača zadovoljavanju najviših ekoloških standarda.

“Serijom monitora zlatnog statusa EPEAT kao i energetski učinkovitijih 17-inčnih (L174) i 19-inčnih (L197 Wide) standardnih monitora, Lenovo predvodi u predstavljanju ekološki prihvatljivih proizvoda“, izjavio je Tom Shell, potpredsjednik globalne poslovne jedinice monitora.

20-inčni monitor ThinkVision L200p Wide posljednji je u nizu Lenovo monitora dobitnika zlatnog statusa EPEAT. Monitor L200p Wide koristi rezoluciju 1680×1050 (WSXGA+) s 5 ms vremenom reakcije, omjerom kontrasta 1000:1 i maksimalnom jačinom svijetljenja od 300cd/m2. Također, monitor L200p Wide posjeduje VGA i DVI sučelje s podrškom za HDCP kao i stalkom koji omogućuje da se monitor nagne, okrene te da se njegova visina prilagodi u rasponu od 110mm.

Kako bi proizvod dobio zlatni status EPEAT, L200p je morao zadovoljiti 23 potrebna kriterija koji uključuju uklanjanje ekološki opasnih materijala, dugovječnost proizvoda, energetsku učinkovitost, izvedba i brojne druge, kao i 75 posto drugih mogućnosti izbora kao što su baterije koje ne sadrže olovo i imaju mali postotak žive. Uz dobivanje zlatnog statusa EPEAT, L200p Wide dobio je i oznaku EnergyStar 4.1 i TCO 03.

Cijena i dostupnost
Cijena monitora L200p Wide je 2.199 kuna (PDV uključen), a dostupan je od 15. svibnja putem Lenovo poslovnih partnera.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.